X

Νέα τουρκική αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο (δείτε 3D-Animation)

Η πρόκληση αποτυπωμένη σε 3D-Animation. Πρωταγωνιστής στο νέο επεισόδιο τουρκική φρεγάτα που συνοδεύει το ερευνητικό σκάφος Τσεσμέ.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

H τουρκική φρεγάτα "Γκαζιαντέπ" μέσω της συχνότητας που χρησιμοποιείται από τα πολιτικά αεροσκάφη κάλεσε  διαδοχικά ελληνικά αεροπλάνα στην περιοχή του κεντρικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε –τουλάχιστον- ένα εξ αυτών διαβίβασε μέσω ασυρμάτου ότι "εάν χρειαστείτε κάτι, σε περίπτωση ανάγκης …είμαστε εδώ", βάζοντας έτσι στο κάδρο των τουρκικών αμφισβητήσεων και τον τομέα Έρευνας και Διάσωσης. 

Το "Τσεσμέ" συνοδεία της τουρκικής φρεγάτας, βρίσκεται στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ψαρών και Εύβοιας από την Δευτέρα 21 Μαρτίου για να πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή έως τις 8 Απριλίου.

Την τελευταία φορά που το “Τσεσμέ” είχε βγει στο Αιγαίο, είχε απλώς πραγματοποιήσει πλου ορισμένων ωρών, προτού επιστρέψει στην Τουρκία.

Βέβαια το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί την τουρκική κινητικότητα στο κέντρο του Αιγαίου, καθώς η εν εξελίξει δραστηριότητα του “Τσεσμέ” συνιστά ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το ΓΕΕΘΑ βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το ΥΠΕΞ, το οποίο και έχει πλέον την ευθύνη για τον συντονισμό των δράσεων ή των αντιδράσεων στις τουρκικές κινήσεις.

H νέα πρόκληση των Τούρκων αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο 3D-Animation που ετοίμασε το Τμήμα Graphics του ΑΝΤ1.