X

Συνεχίζει τις προκλήσεις με τους Τσάμηδες η Αλβανία

Χαμηλούς τόνους κρατά το ελληνικό ΥΠΕΞ για το ζήτημα της Τσαμουριάς. Κάλυψη στους οπαδούς που ανήρτησαν το προκλητικό πανό από το αλβανικό ΥΠΕΞ.

Ant1news

Προκλητική στάση κρατά η Αλβανία στο ζήτημα της Τσαμουριάς και των Τσάμηδων, παρά τις προσπάθειες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

Ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Τσάμηδων και απέδωσε τη νέα πρόκληση Αλβανών εθνικιστών στην προσπάθεια συγκεκριμένων δυνάμεων στη γείτονα χώρα να υπονομεύσουν τον διάλογο της Ελλάδας και της Αλβανίας και να αποτρέψουν να διαμορφωθεί καλό κλίμα στις διμερείς σχέσεις.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, Γκλεβίν Ντερβίσι, κάλυψε τους οπαδούς που σήκωσαν το πανό και τόνισε ότι το ζήτημα των Τσάμηδων είναι ουσιώδες στις διμερείς σχέσεις ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα  και πρέπει οι δύο χώρες «να το χειριστούν  με ρεαλισμό».

Διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας την ανακοίνωσε από το αλβανικό ΥΠΕΞ, τονίζουν ότι «το ζήτημα των Τσάμηδων δεν υπάρχει. Οι ελληνικές θέσεις έχουν διατυπωθεί επανειλημμένα από τον υπουργό Νίκο Κοτζιά. Αναμένουμε από την αλβανική πλευρά να αποδοκιμάσει την θλιβερή και προβοκατόρικη ενέργεια με το πανό αντί να υποδαυλίζει τέτοιες ενέργειες».