X

Τριήμερη προθεσμία για τους οκτώ Τούρκους

Τριήμερη προθεσμία πήραν για να απολογηθούν οι οκτώ κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο στη χώρα. Κατέθεσαν αιτήσεις πολιτικού ασύλου. Η δήλωση Κοτζιά.

Ant1news

Τριήμερη αναβολή ζήτησαν και πήραν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, που πέρασαν σήμερα στο Αυτόφωρο. 

Οι κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, είχαν καταθέσει προηγουμένως αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Σύμφωνα με τις συνηγόρους τους, οι Τούρκοι που κατηγορούνται στη χώρα τους ως πραξικοπηματίες, δεν γνώριζαν για την απόπειρα πραξικοπήματος και όταν αντιλήφθηκαν ότι κάτι συμβαίνει πήραν νοσοκομειακό ελικόπτερο και πέταξαν στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, αυτό της Αλεξανδρούπολης, όπου προσγειώθηκαν και στη συνέχεια συνελήφθησαν το Σάββατο.

Μέσω των συνηγόρων τους, εκφράζουν φόβους για τις ζωές των ίδιων και των οικογενειών τους, γι’αυτό και δεν επιστρέφουν στην Τουρκία, η οποία ζητά επίμονα την έκδοσή τους. 

"Προστατεύουμε πάντα τα ανθρώπινα δικαιώματα, προσπαθώντας να έχουμε τις καλύτερες σχέσεις με τους γείτονές μας", δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, η διαδικασία όλη, η οποία πρέπει να γίνει, μπορεί να ολοκληρωθεί γύρω στις 20 μέρες. «Είμαστε ένα κράτος δικαίου. Το κράτος δικαίου έχει κανόνες.

Οι κανόνες αυτοί μπορεί να πάνε πιο γρήγορα, να γίνουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες. Αυτό χωρίς να φεύγει κανένα από τα δικαιώματα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αμανατιδης, μιλώντας στο ΒήμαFm.