X

Τσίπρας: στόχος μας είναι η ενότητα Ευρώπης

«Δεν επιθυμούμε να γίνουμε πρωτοβουλία διαίρεσης», είπε ο Πρωθυπουργός μετά το τέλος της Συνόδου των χωρών του Νότου

Ant1news

Δεν επιθυμούμε να γίνουμε πρωτοβουλία διαίρεσης της Ε.Ε, αλλά μία πρωτοβουλία που θα συνεισφέρει στην ενότητα της Ευρώπης, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας της Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους ηγέτες και τους αξιωματούχους των μεσογειακών χωρών που ήρθαν στην Αθήνα, χαρακτηρίζοντας ως σημαντικότερο γεγονός την ίδια αυτή πραγματοποίηση της Συνόδου.

Όπως είπε, «η Σύνοδος αναδεικνύει την κοινή μας βούληση να ενισχύσουμε τη συνοχή και την ενότητα της Ευρώπης, συμμετέχοντας ενεργά στον διάλογο για το μέλλον της Ε.Ε., που ξεκινά σε λίγες ημέρες από τη Μπρατισλάβα».

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι η ενότητα περνάει μέσα από τη σύγκλιση και την καταπολέμηση των ανισοτήτων και σημείωσε ότι οι ηγέτες των χωρών της Μεσογείου κατέληξαν στην Διακήρυξη των Αθηνών, προαναγγέλοντας ότι η επόμενη συνάντηση θα λάβει χώρα στην Πορτογαλία.

Ο Πρωθυπουργός, όπως και στην παρέμβαση του στην Σύνοδο, επανέλαβε ότι η Ευρωπϊκή Ένωση χρειάζεται νέο όραμα, για να εμπνεύσει εκ νέου τους λαούς της, κάτι που δεν μπορεί να γίνει μόνο με ευχολόγια.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη λήψης μέτρων που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ασφάλεια, καθώς και την ανάληψη δυναμικών πρωτοβουλιών για την υπεράσπιση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και ανθρώπινης αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών.