X

Συνάντηση Τσίπρα – Μπάιντεν στη Νέα Υόρκη (φωτο)

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στη Νέα Υόρκη.

Ant1news

Με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας σε ομιλία του στη Σύνοδο Concordia μιλώντας για το χρέος τόνισε ότι έως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης.

«Έως το τέλος αυτού του έτους, συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα πρέπει να έχουν καθοριστεί και ανακοινωθεί, ώστε να σταλεί ξεκάθαρο σήμα σε επενδυτές και αγορές ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει· ότι τα χρόνια της κρίσης έχουν παρέλθει. Έως το τέλος του 2016 ο ορίζοντας θα πρέπει να έχει καθαρίσει. Πριν το 2017, ένα εκλογικό έτος για σημαντικές ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό αποτελεί απαραίτητο όρο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την επιστροφή στις αγορές το 2017. Και αυτό αποτελεί ευθύνη όλων των διεθνών δανειστών. Η ελάφρυνση του χρέους θα ρίξει την αυλαία μιας σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας. Για αυτό τον λόγο, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διατάζει ή να καθυστερεί» τόνισε ο πρωθυπουργός.

 

 

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σήμερα, είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της 45λεπτης συνάντησης ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον 'Ελληνα πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό. 

 

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε στον κ. Αναστασιάδη την στήριξη της Ελλάδας στις διακοινοτικές συνομιλίες και την σταθερή ελληνική θέση υπέρ μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.