X

Σχηματισμός τουρκικών F-16 “οργίασε” στο Αιγαίο

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν συνολικά 41 παραβιάσεις του FIR Αθηνών.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο, δύο και πλέον μηνών, από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, κατά την οποία είχε σημάνει "σιγή ασυρμάτου" στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, η Άγκυρα κλιμακώνει εκ νέου την ένταση.

Σήμερα ένας σχηματισμός τεσσάρων τουρκικών F-16 "οργίασε", σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιανατολικό Αιγαίο, πραγματοποιώντας σωρεία παραβιάσεων. Μια από αυτές μάλιστα εξελίχθηκε σε υπερπτήση πάνω από το νησί των Ανθρωποφάγων.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν συνολικά 41 παραβιάσεις του FIR Αθηνών. Τα τέσσερα τουρκικά F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών στις 14:33 χρησιμοποιώντας την "πύλη" μεταξύ Λέσβου και Χίου.

Ο σχηματισμός διασπάστηκε σε δύο ζεύγη αεροσκαφών και 24 λεπτά αργότερα, το ένα εξ'αυτών πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τους Ανθρωποφάγους στα 10.000 πόδια.

Περίπου πέντε λεπτά μετά τις 3:00 το μεσημέρι και αφού αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά f-16, τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά εξήλθαν του FIR Αθηνών χρησιμοποιώντας την πύλη νότια της Σάμου.