X

Αυτή είναι η ατζέντα του Ομπάμα στην Αθήνα

Διπλό μήνυμα αναμένεται να στείλει από την Αθήνα ο Αμερικανός Προέδρος. Την ατζέντα «αποκάλυψε» ο αν. σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας. "Φρούριο" η Αθήνα για την έλευσή του!

Ant1news

Διπλό μήνυμα αναμένεται να στείλει από την Αθήνα ο Αμερικανός Προέδρος, Μπάρακ Ομπάμα και συγκεκριμένα αυτό της αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού αφενός, αλλά και μήνυμα για ελάφρυνση του χρέους.

Αυτό προκύπτει από ενημέρωση που έκανε στην αμερικανική πρωτεύουσα ο κ. Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου Ομπάμα.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο Λευκό  Οίκο, ειπώθηκε συγκεκριμένα ότι ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. θα αναγνωρίσει τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες πολίτες στα χρόνια της κρίσης, με την υπόμνηση ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει προσωπικά ασχοληθεί με το ελληνικό ζήτημα.

Παραλλήλως, αφού θα απονείμει τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για όσα έχουν γίνει ως τώρα ως προς τη νομοθέτηση και εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, εκτιμάται πως θα αναφερθεί, σύμφωνα με τον κ. Μπ. Ρόουντς, και στη «δουλειά», που πρέπει  ακόμη να γίνει.

 

Στο θέμα του χρέους πιο συγκεκριμένα, ο Λευκός Οίκος συντάσσεται με το ΔΝΤ για διευθέτηση του χρέους, χαρακτηρίζοντας το θέμα αυτό απολύτως κρίσιμο για την επιστροφή της βιωσιμότητας στην ελληνική οικονομία. Στο σημείο αυτό εξάλλου, ο κ. Μπ.Ρόουντς εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία των ελληνικών προσπαθειών, υπό δύο όρους:

Τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων αφενός, τη συμφωνία των θεσμών για διευθέτηση του ελληνικού χρέους αφετέρου. «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές έως ότου Πρόεδρος φύγει από τη θέση του», υποσχέθηκε επίσης ο στενός συνεργάτης του. Και αποκάλυψε ότι ο κ. Μπ. Ομπάμα εδώ και χρόνια ήθελε να επισκεφθεί τη χώρα μας. Επιθυμία η οποία διαμορφώθηκε στη βάση της βαθιάς φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών, της ταύτισης απόψεων σε θέματα οικονομικής σταθερότητας, συνεργασίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και της συνεργασίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Από την Αθήνα τέλος, ο Πρόεδρος Ομπάμα θα εκφωνήσει την αποχαιρετιστήρια ομιλία του (εκτός αμερικανικής επικράτειας). Σύμφωνα με τον κ. Μπ. Ρόουντς, η ομιλία αυτή θα εστιασθεί στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων σε Ελλάδα, Ευρώπη και κόσμο.

 

"Φρούριο" η Αθήνα για την επίσκεψη Ομπάμα

Πριν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, θα φτάσουν με ειδική πτήση τα οχήματα που θα τον μεταφέρουν κατά την παραμονή του στην Ελλάδα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα συνοδεύεται από εκατοντάδες - ίσως περισσότερους απο 500, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες - πράκτορες της CIA, πέραν της προσωπικής του ασφάλειας και των αστυνομικών της ΕΛΑΣ. Στα μέτρα για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα θα εμπλακούν περισσότεροι απο 3.000 αστυνομικοί.

Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. γίνονται συνεχείς συσκέψεις μεταξύ των Ελλήνων αξιωματικών της Αστυνομίας και υπαλλήλων της ΕΥΠ, με επιτελικό κλιμάκιο Αμερικανών πρακτόρων όλων των «ειδικοτήτων», οι οποίοι βρίσκονται ήδη εδώ προκειμένου να ετοιμάσουν τα πάντα για την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου, καθώς και αξιωματούχων της Αμερικανικής πρεσβείας.

Πονοκέφαλο στις Αρχές προκαλεί και το κάλεσμα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς προς τους αναρχικούς «να χαλάσουν τη γιορτή» κατά την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Κατά την παραμονή του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας θα είναι ενεργοποιημένα όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι δρόμοι από τους οποίους θα περνά θα κλείνουν λίγη ώρα προτού διέλθει η αυτοκινητοπομπή.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται, πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος τόνισε σήμερα ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση της επίθεσης με χειροβομβίδα εναντίον της γαλλικής πρεσβείας και τον χώρο της Πνύκας, που επρόκειτο να μιλήσει ο κ. Ομπάμα, αλλά ακυρώθηκε τελικά από το αμερικανικό επιτελείο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα μέτρα ασφαλείας δεν θα είναι υπερβολικά, αλλά θα είναι αυτά που απαιτούνται για ένα ασφαλές περιβάλλον, για έναν επισκέπτη όπως ο Αμερικανός Πρόεδρος.