X

Ομπάμα: οι Έλληνες χρειάζονται ελπίδα

Σαφές μήνυμα από τον Μπαράκ Ομπάμα λίγο πριν από την άφιξή του στην Αθήνα. Σε “κατάσταση πολιορκίας” η Πρωτεύουσα.

Ant1news


Στο πλευρό της Ελλάδας για την ελάφρυνση του χρέους τάσσεται ο Μπαράκ Ομπάμα δυο εικοσιτετράωρα πριν πατήσει το πόδι του στην Αθήνα. 

Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δηλώνει πως υπάρχουν ακόμα περισσότερα που πρέπει να γίνουν στην ελληνική οικονομία αλλά ζητά να δοθεί και ελπίδα από τους δανειστές. 

“Πιστεύω ακράδαντα ότι για να είναι βιώσιμες οι μεταρρυθμίσεις, οι άνθρωποι χρειάζονται ελπίδα. Γι αυτό θα συνεχίσω να προτρέπω τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν τα βήματα που είναι απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους”,  τονίζει ο Ομπάμα 

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ευχαριστεί τους Έλληνες πολίτες για τη γενναιοδωρία με την οποία έχουν αντιμετωπίσει παρά τις οικονομικές δυσκολίες τα κύματα προσφύγων και αποδίδει τεράστια σημασία στη συμμαχία με την χώρα μας. 

Σημειώνει πως “έχω καταστήσει σαφές, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεδρίας μου, ότι όσο η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις και εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται με τάξη και ανθρώπινο τρόπο, οι Έλληνες πολίτες θα έχουν έναν φίλο και σύμμαχο στις ΗΠΑ”. 

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρεται και στο Κυπριακό σημειώνοντας πως σήμερα οι προοπτικές για μια διαρκή λύση είναι οι καλύτερες των τελευταίων χρόνων.

Η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα έχει στόχο να αναδείξει και τον ρόλο της Ελλάδας και ως προπύργιο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Ουάσινγκτον, Θανάσης Τσίτσας.

 

"Φρούριο" η Αθήνα για την επίσκεψη Ομπάμα

Πριν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, έφτασαν με ειδική πτήση τα οχήματα που θα τον μεταφέρουν κατά την παραμονή του στην Ελλάδα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα συνοδεύεται από εκατοντάδες - ίσως περισσότερους από 500, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες - πράκτορες της CIA, πέραν της προσωπικής του ασφάλειας και των αστυνομικών της ΕΛΑΣ. Στα μέτρα για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα θα εμπλακούν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί.

Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. γίνονται συνεχείς συσκέψεις μεταξύ των Ελλήνων αξιωματικών της Αστυνομίας και υπαλλήλων της ΕΥΠ, με επιτελικό κλιμάκιο Αμερικανών πρακτόρων όλων των «ειδικοτήτων», οι οποίοι βρίσκονται ήδη εδώ προκειμένου να ετοιμάσουν τα πάντα για την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου, καθώς και αξιωματούχων της Αμερικανικής πρεσβείας.

Πονοκέφαλο στις Αρχές προκαλεί και το κάλεσμα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς προς τους αναρχικούς «να χαλάσουν τη γιορτή» κατά την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Κατά την παραμονή του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας θα είναι ενεργοποιημένα όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι δρόμοι από τους οποίους θα περνά θα κλείνουν λίγη ώρα προτού διέλθει η αυτοκινητοπομπή.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται, πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος τόνισε, το Σάββατο ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση της επίθεσης με χειροβομβίδα εναντίον της γαλλικής πρεσβείας και τον χώρο της Πνύκας, που επρόκειτο να μιλήσει ο κ. Ομπάμα, αλλά ακυρώθηκε τελικά από το αμερικανικό επιτελείο. Πρόσθεσε ότι τα μέτρα ασφαλείας δεν θα είναι υπερβολικά, αλλά θα είναι αυτά που απαιτούνται για ένα ασφαλές περιβάλλον, για έναν επισκέπτη όπως ο Αμερικανός Πρόεδρος.