X

Στην Αθήνα ο Μπαράκ Ομπάμα

Η θερμή υποδοχή και το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα. "Φρούριο" η Αθήνα.

Ant1news

Στις 10:40 προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος το Air Force One, με τον Μπαράκ Ομπάμα να κάνει την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα.

Στο αεροδρόμιο είχαν ήδη πάει τα αυτοκίνητα ασφαλείας του Αμερικανικού Προέδρου, με τα οποία μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο όπου πρόκειται να καταλύσει, στα νότια προάστια, προτού μεταβή στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Πάνος Καμμένος υποδέχτηκε μαζί με τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων τον Μπαράκ Ομπάμα, που έγινε δεκτός με όλες τις τιμές και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ δεν έλειψαν και τα απρόοπτα. Εντύπωση προκαλεί το ότι δεν υποδέχτηκε τον Αμερικανό Πρόεδρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξαιτίας του ότι η επίσκεψη Ομπάμα δεν είναι επίσημη, αλλά χαρακτηρίζεται επίσκεψη εργασίας. 

Στο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν και ο Αμερικανός Πρέσβης Geoffrey Pyatt

 

 

 

Toν Αμερικανό Πρόεδρο συνόδευσαν στο ταξίδι του ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου και η υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ. 

Σχεδόν μισή ώρα αργότερα, στις 11:15 ο Αμερικανός Πρόεδρος έφτασε στο ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων, όπου θα διαμείνει.

Kαρέ - καρέ η άφιξη του Αμερικανού Προέδρου στο Ελευθέριος Βενιζέλος

 

 

 

 

 

«Περιμένω με ανυπομονησία το πρώτο μου ταξίδι στην Ελλάδα», δήλωσε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λευκό Οίκο, στην οποία τόνισε ότι «ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να κάνει κατά το ταξίδι του είναι να καθησυχάσει τους συμμάχους των ΗΠΑ που μπορεί να ανησυχούν μετά την εκλογική νίκη του Τραμπ».

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη στείλει μηνύματα υπέρ της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, ενώ η Αθήνα διατηρεί υψηλές προσδοκίες από τη διήμερη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου.

Οι μετακινήσεις του στην ελληνική πρωτεύουσα θα γίνονται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ τα μηνύματα που θα στείλει από την Αθήνα και προτού μεταβεί στο Βερολίνο, αναμένονται να είναι πολλαπλά.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών υποδέχεται τον Μπαράκ Ομπάμα

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Η αναχώρηση Ομπάμα από το Λευκό Οίκο

 

 

 

H αναχώρηση του Μπαράκ Ομπάμα από τις ΗΠΑ για την Αθήνα

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Το πρωί της Τρίτης θα προσγειωθεί το Air Force One στο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος θα υποδεχτεί τον ηγέτη των ΗΠΑ. Από εκεί θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 13:30 θα τον υποδεχτεί ο Προκόπης Παυλόπουλος και στις 14:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει διευρυμένες συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό, προτού παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στις 19:30, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Την Τετάρτη θα παραχωρήσει ομιλία στο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφτεί και κάποιον αρχαιολογικό χώρο.

Το πλήρες πρόγραμμα, όπως και ο ακριβής τόπος διαμονής του Μπαράκ Ομπάμα, στα νότια προάστια δεν έχουν αποκαλυφθεί από τις αμερικανικές Αρχές, για λόγους ασφαλείας.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις απαγορεύσεις λόγω της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα