X

Η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα από τον φωτογραφικό φακό του Λευκού Οίκου (φωτο)

Οι άγνωστες πτυχές της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, μέσα από τον φακό του προσωπικού του φωτογράφου.

Ant1news

Ο Πίτερ Σόουζα ακολουθεί τον Μπαράκ Ομπάμα την τελευταία οκταετία σε κάθε του βήμα. Μαζί στον Λευκό Οίκο, στις προσωπικές και προεδρικές στιγμές του, μαζί και στα ταξίδια του. Όπως ήταν επόμενο, λοιπόν, τον ακολούθησε και στο τελευταίο υπερατλαντικό ταξίδι του, το οποίο ξεκίνησε από την Ελλάδα.

Ο φωτογράφος του Λευκού Οίκου κατέβηκε πριν από τον Ομπάμα από το Air Force One και μπήκε μετά από εκείνον όταν έφευγαν. Έτσι, αποτύπωσε το ταξίδι στο σύνολό του και από την ελάχιστη απόσταση που μπορεί κανείς να πάρει από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Από τις συναντήσεις του Ομπάμα με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό και το τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα, αφού έκλεισαν τα φώτα της δημοσιότητας στο Μαξίμου, ήταν εκεί.

 

 

 

 

 

Κατέγραψε τον θαυμασμό με τον οποίον ο Αμερικανός Πρόεδρος κοίταζε τις χορεύτριες με τις ελληνικές παραδοσιακές στολές και την ευτυχία που είχε ζωγραφιστεί στα δικά τους πρόσωπα, κατά το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

 

 

Ήταν εκεί στη μυστική συνάντηση Αμερικανών πολιτών με τον Πρόεδρό τους στον Αστέρα και «συνέλαβε» το απορημένο βλέμμα ενός μωρού, που σε λίγα χρόνια θα περηφανεύεται πως την είχε σηκώσει ο Μπαράκ Ομπάμα κι ας τον κοίταζε με απορία την περασμένη εβδομάδα.

 

Η επίσκεψη στην Ακρόπολη και το Μουσείο της εντυπωσίασαν τον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του Σόουζα, πρωταγωνιστής σε αυτά τα καρέ δεν είναι ο Ομπάμα, αλλά ο Παρθενώνας και τα εκθέματα του Μουσείου.

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος, ήταν εκεί στην ιστορική ομιλία του στο Σταύρος Νιάρχος. Εκεί, παρά το ότι βρισκόταν και πάλι πιο κοντά από όλους, έχει γυρίσει την κάμερά του στο κοινό των άνω των 1000 παριστάμενων που καταχειροκροτούν όρθιοι τον Μπαράκ Ομπάμα κατά την είσοδό του στη σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το βλέμμα του, όπως όλων όσων βρέθηκαν εκεί, τράβηξε και η ομάδα γυναικών προσφύγων που παρακολούθησαν την ομιλία, στέλνοντας έτσι ακόμα ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

 

 

Η σειρά των φωτογραφιών κλείνει με τις πλάτες του Προέδρου των ΗΠΑ και του Έλληνα Πρωθυπουργού, που τον συνόδευσε στο Προεδρικό Αεροσκάφος. Οι δύο άνδρες συνομιλούν περπατώντας  στο κόκκινο χαλί, πλαισιωμένοι από το άγημα και κατευθυνόμενοι προς το Air Force One, φαίνεται σαν να συζητούν απλά πράγματα, όπως το πότε θα επιστρέψει στην Αθήνα ο Αμερικανός, ως πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ πλέον.