X

Για έλλειψη σοβαρότητας κατηγορεί τον Καμμένο το τουρκικό ΥΠΕΞ

Η δήλωση του ΥΠΕΘΑ για «ηλίθιες» δηλώσεις από πλευράς του Ερντογάν, αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, που απάντησε ανάλογο ύφος. Η απάντηση του Π. Καμμένου.

Ant1news

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, με μια ιδιαιτέρως αιχμηρή ανακοίνωση του, απάντησε στις χθεσινές δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ, Πάνου Καμμένου, αναφορικά με τη συνεχιζόμενη προκλητική ρητορική, από πλευράς Ερντογάν.

Στις χθεσινές του δηλώσεις, από το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο της Μολυβοσκέπαστης στην Ήπειρο, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης , δεν δίστασε να κάνει λόγο για «ηλίθιες δηλώσεις», του Τούρκου Προέδρου.

Όπως μεταδίδει από την Τουρκία η ανταποκριτής του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι, «επιστρέφουμε πίσω όπως είναι τις δηλώσεις εναντίον του αξιότιμου Προέδρου μας που εκτόξευσε την 1η Δεκεμβρίου ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας για τον οποίο γνωρίζουμε ότι στερείται της δυνατότητας αξιολόγησης και έκφρασης των εξελίξεων με ψύχραιμη ματιά».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, συνεχίσει λέγοντας, «η παράλογη στάση του Υπουργού Άμυνας τις προηγούμενες μέρες που έφτασε σε σημείο να επιβραβεύει τις οργανώσεις που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ στην Κύπρο προκαλεί ζημία στις προσπάθειες των δύο χωρών για ανάπτυξη της συνεργασίας τους».

Η ανακοίνωση ολοκληρώνεται αναφέροντας, «καλούμε άλλη μια φορά τον υπουργό Άμυνας Καμμένο, να κινείται με την πρέπουσα υπευθυνότητα και σοβαρότητα και από εδώ και στο εξής να αποφεύγει παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες».

 

Απάντηση στα σχόλια του τουρκικού ΥΠΕΞ δίνει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος με μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Αφού το τουρκικό ΥΠΕΞ και οι εδώ προσκυνημένοι θεωρούν την ΕΟΚΑ τρομοκράτες, καταδικάστε με τιμή μου» έγραψε.