X

Αναζητούν οικονομικά κίνητρα στη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη

Συνεργασία των Ελλήνων αξιωματικών με τους Βραζιλιάνους συναδέλφους τους. Επιστολή του Προέδου της χώρας στον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ant1news

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της βραζιλιάνικης αστυνομίας σε συνεργασία με το κλιμάκιο των Ελλήνων αξιωματικών για την διαλεύκανση της υπόθεσης της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, αναζητούν στοιχεία για πιθανή ασφάλεια ζωής, πρόσφατη διαθήκη και οικονομικά στοιχεία του πρέσβη, από τα οποία θα μπορούσε να προκύπτει σημαντικό οικονομικό όφελος και κίνητρο για τη 40χρονη σύζυγό του, προκειμένου να συνάψει το «συμβόλαιο θανάτου».

Στο μεταξύ νέα στοιχεία που προκύπτουν, ενισχύουν την εκδοχή του προμελετημένου εγκλήματος.

Νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει το αμάξι να μπαίνει στο πάρκινγκ του σπιτιού του πρέσβη δίχως να υπάρχει τίποτα στο πίσω κάθισμα αλλά όταν βγαίνει να εμφανίζεται ένας αδιευκρίνιστος λευκός «όγκος». 

Η κάμερα ασφαλείας καταγράφει, επίσης, την Φρανσουάζ Αμοιρίδη να γυρίζει μετά τα μεσάνυχτα μαζί με το παιδί στο σπίτι. Χαιρετά έναν γείτονά και μπαίνει στο σπίτι ενώ το πτώμα του πρέσβη είναι ακόμα στο σαλόνι. Το παιδί όπως κατέθεσαν δεν αντιλήφθηκε τίποτα καθώς οδηγήθηκε αμέσως στο υπνοδωμάτιο. 

Ο δράστης, σύμφωνα με την κατάθεσή του, προσπάθησε να παρουσιάσει το φόνο σαν κίνηση άμυνας, μετά από επίθεση του διπλωμάτη.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ρίο εμφανίζεται βέβαιος, ότι η σύζυγος του πρέσβη γνώριζε το έγκλημα που διέπραξε ο εραστής της.

Σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, ο δολοφόνος του Αμοιρίδη ταξίδεψε περίπου 300 χιλιόμετρα μέχρι να βρει πού θα παρατήσει τη σορό. Επι 24 ώρες οδηγούσε φτάνοντας μέχρι και την ορεινή πόλη Nova Friburgo, αλλά τελικά επέστρεψε στη Nova Iguacu όπου και βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα. 

Την ίδια ώρα ο  πρόεδρος της Βραζιλίας, Μισέλ Τέμερ, σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα σημείωσε ότι η δολοφονία του πρεσβευτή τού προκάλεσε βαθιά θλίψη και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του. Τη θλίψη του για τη δολοφονία του Αμοιρίδη εξέφρασε και το υπ. Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι ο εκλιπών «υπηρέτησε την Ελλάδα με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα», σύμφωνα με την Καθημερινή.