X

“Θερμό” επεισόδιο στα Ίμια βλέπουν εκ νέου… τα τουρκικά ΜΜΕ

Σκηνικό έντασης καταγράφει ο τουρκικός Τύπος στα Ίμια, αποδίδοντας σε ελληνικά αλιευτικά, παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Ant1news

Για ένταση στα Ίμια τη Δευτέρα, κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος. Σύμφωνα με τη Ηurriyet και τη Daily Sabah, ελληνικά αλιευτικά «παραβίασαν τουρκικά χωρικά ύδατα».

Σύμφωνα πάντοτε με τις τουρκικές εφημερίδες, στο σημείο έσπευσαν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, προκειμένου «να αποτρέψουν τους ψαράδες να αγκυροβολήσουν στα Ίμια».

Οι ψαράδες απομακρύνθηκαν, ενώ στο σημείο έφτασαν και σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο κάθε χρόνο η ένταση είναι συνηθισμένη στην περιοχή και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι πρόκειται για περίοδο που ψαρεύεται η τσιπούρα με αποτέλεσμα να υπάρχουν προστριβές ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους ψαράδες.

Εξ ου και στο παρελθόν, ανάλογες στιγμές έντασης έχουν «βαπτιστεί», ως ο «πόλεμος της τσιπούρας».

Τουρκική ιστοσελίδα ανήρτησε βίντεο στο οποίο υποστηρίζει ότι καταγράφεται η ένταση που υπήρξε στην περιοχή, παρότι η λήψη είναι μακρινή και η ποιότητα της εικόνας κακή.

Εν τω μεταξύ «ποδαρικό» στις παραβιάσεις για το 2017 έκανε η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, όταν τουρκικό κατασκοπευτικό έκανε υπερπτήση πάνω από τη νήσο Παναγιά, που ανήκει στο σύμπλεγμα των Οινουσών, στις 17:58 το απόγευμα της Δευτέρας.

Το τουρκικό αεροσκάφος εισήλθε στο FIR Aθηνών και πέταξε στα 2.800 πόδια πάνω από τη νήσο, προτού εξέλθει του FIR στις 17.59.