X

Δολοφονία Αμοιρίδη: ταυτοποίηση της σορού με το DNA της μητέρας του

Στη Βραζιλία βρίσκονται από την Πρωτοχρονιά τρεις Έλληνες αστυνομικοί, προκειμένου να ενημερωθούν για τις έρευνες. Τι αναζητούν με τους Βραζιλιάνους συναδέλφους τους.

Ant1news

Στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι η απανθρακωμένη σορός που βρέθηκε στο καμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη αναζητούν οι αρχές της Βραζιλίας, αν και οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι η σορός ανήκει στον 59χρονο πρέσβη.

Η αστυνομία θα προχωρήσει σε σύγκριση του DNA της σορού με εκείνο της μητέρας του θύματος η οποία ζει στην Ελλάδα, αν και η αρχική ιδέα ήταν να πάρουν γενετικό υλικό από την κόρη του πρέσβη. Ωστόσο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται ειδικούς, η εξέταση θα μπορούσε να αποδείξει ότι η σορός ανήκει στον πατέρα του παιδιού, δεν θα καθιστούσε σίγουρο όμως αν ο πατέρας του παιδιού είναι όντως ο διπλωμάτης.

Εκπρόσωπος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ανέφερε ότι πρόκειται για μία συνηθισμένη διαδικασία, ωστόσο όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, οι αρχές έχουν την υποψία ότι ο διπλωμάτης δεν είναι ο πατέρας του παιδιού που εμφανίζεται ως κόρη του.

Η ταυτοποίηση θα γίνει μέσω DNA που θα σταλεί από την Ελλάδα στη Βραζιλία, και όχι με εξέταση τhw οδοντοστοιχίας καθώς η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η σορός δεν επέτρεπε την τελευταία διαδικασία.

Οι Έλληνες αξιωματικοί που βρίσκονται στην Βραζιλία έχουν άριστη συνεργασία με τους Βραζιλιάνους συνάδελφους τους οι οποίοι τους παρέχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία, σύμφωνα με το bloko.gr.

Οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία για πιθανή ασφάλεια ζωής, πρόσφατη διαθήκη ή άλλα οικονομικά στοιχεία του πρέσβη, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνητρο για τη 40χρονη σύζυγό του.

Οι Έλληνες αστυνομικοί, όταν επιστρέψουν στη χώρα μας, θα συντάξουν την αναφορά τους, θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος και θα αποφασίσει εάν θα τους καλέσει να καταθέσουν ή θα ενσωματώσει την αναφορά τους, ώστε μέσω δικαστικής συνδρομής να ζητήσει από τις βραζιλιανικές  αρχές και επίσημα τον φάκελο.