X

Στην Τουρκία η Τερέζα Μέι

Στην Άγκυρα για διμερείς επαφές η Πρωθυπουργός της Βρετανίας. Πότε πάει, πιοιούς βλέπει. Το Κυπριακό στα κυρίαρχα θέματα της ατζέντας.

Ant1news

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, θα επισκεφτεί την Τουρκία το ερχόμενο Σάββατο 28 Ιανουαρίου για συνομιλίες με την τουρκική ηγεσία για το Κυπριακό, καθώς και άλλα περιφερειακά θέματα, όπως το ΙSIS, το συριακό και τις διμερείς σχέσεις Άγκυρας-Λονδίνου, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Την επίσκεψη της Βρετανίδας Πρωθυπουργού στην Τουρκία επιβεβαίωσαν οι συνεργάτες της, διευκρινίζοντας ότι η Τερέζα Μέι θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό της, Μπιναλί Γιλντιρίμ, όμως νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δει και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet Daily News, το ταξίδι προέκυψε λόγω της έντονης απογοήτευσης της Άγκυρας από τη στάση της Βρετανίας ως εγγυήτριας χώρας στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, λίγες μέρες αφού ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων των εγγυητριών δυνάμεων στο Μον Πελεράν της Ελβετίας για τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, ώστε να προγραμματιστεί μία νέα Διεθνής Διάσκεψη για το Κυπριακό, η Τερέζα Μέι είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.