X

Παραλήρημα από τον πρόεδρο του Αλβανικού εθνικιστικού κόμματος

Κατηγορεί την Ελλάδα για τρομοκρατία, καλεί να τηρήσουμε τις διεθνείς μας υποχρεώσεις και θεωρεί απειλή δήλωση του Πάνου Καμμένου.

Ant1news

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Αλβανού βουλευτή Πύρο Λούταϊ εναντίον της Ελλάδας, επίθεση στην χώρας μας εξαπολύει μέσω facebook ο Tahir Veliu, πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος "Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία", με αφορμή το θέμα με τους νεοσύλλεκτους που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας τον «αετό», ενώ σήμερα κυκλοφόρησε στα social media αντίστοιχη φωτογραφία ενός άλλου φαντάρου

Στο κείμενο που έχει αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook o Veliu κατηγορεί την Ελλάδα για τρομοκρατία και καλεί να τηρήσουμε τις διεθνείς μας υποχρεώσεις.

Μάλιστα, θεωρεί τρομοκρατία κατά των Αλβανών τις αντιδράσεις για την πράξη των επτά νεοσύλλεκτων και θεωρεί απειλή τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος είπε ότι «όποιος δεν αισθάνεται Έλληνας μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του».

Χαρακτηρίζει το επεισόδιο με τους επτά νεοσύλλεκτους απλά μια «πρόφαση», καθώς όπως αναφέρει το πραγματικό ζήτημα του αιώνα είναι ότι το παλιό ελληνικό κράτος οργάνωσε την τρομοκρατία και την γενοκτονία εναντίον των αυτοχθόνων Αλβανών.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η Ελλάδα σε σχέση με τους Αλβανούς παραβιάζει συστηματικά τη διεθνή διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και καλεί τη διεθνή κοινότητα και την Δημοκρατία της Αλβανίας για περαιτέρω πίεση στην ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της.