X

“Nέο επεισόδιο” στα Ίμια μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Αναφορές για καταδίωξη ελληνικών πλοίων από τουρκικά. Το βίντεο που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ. Τι απαντούν πηγές του ελληνικού Πενταγώνου.

Ant1news

Δύο ελληνικά σκάφη του λιμενικού εισήλθαν στις 11 το πρωί στα τουρκικά χωρικά ύδατα κοντά στα Ίμια, αλλά μετά την επέμβαση του τουρκικού ναυτικού επέστρεψαν πίσω στην Καλόλιμνο, 1,5 μίλι από τα Ίμια, όπως μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής αφού πλησίασαν τις βραχονησίδες, μετά προσπάθησαν να μπουν σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Η νέα ένταση, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, διήρκησε 45 λεπτά και την καταδίωξη έκαναν 5 τουρκικά πλοία, ένα από τα οποία ανήκει στο λιμενικό, μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη. 

Όπως χαρακτηριστικά λένε στην Τουρκία τα μέσα ενημέρωσης, τα ελληνικά σκάφη ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τα τουρκικά πολεμικά, ενώ μεταδίδεται και σχετικό βίντεο από το "νέο επεισόδιο" όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν. 

Πάντως, πηγές του ελληνικού Πενταγώνου διευκρίνιζαν ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για κανένα περιστατικό στην περιοχή την οποία μεταδίδουν ως περιοχή "θερμού επεισοδίου" από την Τουρκική πλευρά. Οι ίδιες πηγές σημείωναν, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι το ίδιο επανέλαβαν και χθες οι Τούρκοι μεταδίδοντας ένα αναχρονιστικό, όπως χαρακτηρίζεται βίντεο αμφιβόλου αυθεντικότητας και με άγνωστη ημερομηνία λήψης.