X

Τούρκος Υπουργός Άμυνας: προβοκατόρικες οι δηλώσεις Καμμένου (βίντεο)

Μετά την επίθεση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών στον Πάνο Καμμένο, ο Φικρί Ισίκ καταδίκασε τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στον ΑΝΤ1.

Ant1news

Ο λεκτικός πόλεμος μεταξύ ελληνικής και τουρκικής Κυβέρνησης δεν έχει τέλος, ενώ η “σύγκρουση” τείνει πλέον να γίνει προσωπική...

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, πριν από λίγη ώρα ο Υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, Φικρί Ισίκ, απάντησε στον Έλληνα ομόλογό του για τα όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε αναφορικά με τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας στο Αιγαίο πως «καουμποϊλίκια ανατολικού τύπου δεν περνάνε».

Ο Φικρί Ισίκ χαρακτήρισε αβάσιμες, ανεύθυνες και προβοκατόρικες τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου και κάλεσε την Ελλάδα να βάλει τέλος σε αυτές τις ανεύθυνες δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας.

Συγκεκριμένα η δήλωση του Τούρκου Υπουργού Άμυνας:

«Η εχθρικότητα εναντίον της Τουρκίας από όπου κι αν έρχεται είναι ένα σοβαρό θέμα και όλοι πρέπει να το γνωρίζουν. Τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε με λύπη κάποιες δηλώσεις, συγκεκριμένα τις δηλώσεις που έκανε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας, οι οποίες είναι τελείως αβάσιμες και ανεύθυνες. Οι δηλώσεις του, οι εκφράσεις του και οι πράξεις του είναι ανεύθυνες και προβοκατόρικες. Και γι’ αυτό τον καταδικάζω. Ως Τουρκία τα προβλήματά μας τα λύνουμε πάντα μέσω διαλόγου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχτούμε τετελεσμένα. Κάνουμε έκκληση στην Ελλάδα να δώσει ένα τέλος στις ανεύθυνες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας γι’ αυτό το θέμα και να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για λύση όλων των προβλημάτων και ζητημάτων μεταξύ μας με αμοιβαίο διάλογο».

Υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι γείτονας της Τουρκίας ο Φικρί Ισίκ ανέφερε ότι: «Φυσικά και υπάρχουν άλυτα προβλήματα μεταξύ μας μέχρι σήμερα. Αλλά αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται με προκλήσεις, αλλά με διερευνητικές συνομιλίες. Δεν είναι υπέρ της Ελλάδας αυτό. Η Τουρκία και η Ελλάδα μέσω διαλόγου θα βρουν λύση στα προβλήματα της περιοχής. Ως Τουρκική Δημοκρατία, εμείς έτσι συμπεριφερόμαστε. Γι’ αυτό και δεν αποδεχόμαστε ανεύθυνες και προβοκατόρικες δηλώσεις από κανέναν».

Νωρίτερα, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο «άτομο που στερείται κατανόησης, ευσυνειδησίας και αγνοεί τους βασικούς κανόνες ευγενείας σε διεθνές επίπεδο», συμπληρώνοντας ότι είναι ατυχές που φέρει τον τίτλο του Έλληνα Υπουργού Άμυνας. Με τον τρόπο αυτό καταδίκασε τις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, χαρακτηρίζοντάς τις αβάσιμες, ανάρμοστες και ανήθικες για την Τουρκία και τον ίδιο τον Πρόεδρο Ερντογάν.