X

Τούρκοι ψαράδες κοντά στα Ίμια συνοδεία σκαφών του Λιμενικού (βίντεο)

Δεν έχει τέλος το τουρκικό “μπαϊράκι” στο Αιγαίο. Ντοκουμέντο από τη νέα πρόκληση προβάλλουν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ant1news

Τούρκοι ψαράδες πλησίασαν σήμερα τα Ίμια, υπό την επίβλεψη σκαφών του τουρκικού Λιμενικού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Για έβδομη μέρα, παρά την κακοκαιρία στην περιοχή των Ιμίων, οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας και της Ελλάδας συνεχίζουν τις περιπολίες γύρω από τις βραχονησίδες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας αναμένουν στην περιοχή με στόχο να εμποδίσουν πιθανή παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από ελληνικά πλοία, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο αναμένει στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού, ενώ σκάφη του τουρκικού Λιμενικού βρίσκονται κοντά στην περιοχή των Ιμίων και πραγματοποιούν περιπολίες.

Σύμφωνα με το Anadolu, ενώ τις τελευταίες μέρες δεν επιτρεπόταν στους ψαράδες να αλιεύουν στην περιοχή, με στόχο να αποφευχθεί τυχόν επεισόδιο, σήμερα για πρώτη μέρα εθεάθησαν ψαράδες κοντά στα Ίμια. Όσο οι ψαράδες βρίσκονταν εκεί, δύο σκάφη του τουρκικού Λιμενικού έκαναν περιπολίες στην περιοχή.

Καμμένος: απαξιώ να απαντήσω στις προκλήσεις της Τουρκίας

Προκλητική ενέργεια χαρακτήρισε την επίσκεψη της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας στα Ίμια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν».

Ο κ. Καμμένος, σε συνέντευξή του στη «Real News», αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και του πρωθυπουργού της Τουρκίας, είπε ότι απαξιοί να απαντήσει σε τέτοιου είδους δηλώσειςκαι υπογράμμισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι «απόλυτα» έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Ο υπουργός τάχθηκε υπέρ της επέκτασης των αμυντικών συμφωνιών, ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ, προς διασφάλιση της ενίσχυσης του αμυντικού οπλοστασίου της χώρας και επισήμανε ότι «οι ισορροπίες στο Αιγαίο δεν πρέπει να διαταραχθούν, προς όφελος όλων, και ιδιαίτερα της Δύσης», τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ με τη νέα διοίκηση Τραμπ έχουν αντιληφθεί ότι η Ελλάδα «αποτελεί κέντρο σταθερότητας και ισορροπίας στην ευρύτερη περιοχή, απέναντι σε έναν επικίνδυνα διαδεδομένο ισλαμικό φονταμενταλισμό».

 

Αναφορικά με το ενδεχόμενο «ανοίγματος της "κάνουλας" των προσφυγικών ροών από την Τουρκία ως αντίποινα για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, είπε ότι η Τουρκία «θα πρέπει να αντιληφθεί ότι στην Ελλάδα η δικαστική εξουσία είναι διαχωρισμένη από την εκτελεστική», προσθέτοντας ότι τόσο η Γερμανία, όσο και το Βέλγιο, αλλά και άλλες χώρες, όπου υπάρχουν Τούρκοι στρατιωτικοί,  «προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν εκδίδουν τους Τούρκους στρατιωτικούς με αποφάσεις των ανεξάρτητων Αρχών της Δικαιοσύνης κάθε χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ που χαρακτήριζε τον Πάνο Καμμένο "άτομο που στερείται κατανόησης, ευσυνειδησίας και αγνοεί τους βασικούς κανόνες ευγενείας σε διεθνές επίπεδο" ενώ τόνιζε πως είναι ατυχές που φέρει τον τίτλο του Έλληνα Υπουργού Άμυνας. Καταδίκασε, μάλιστα τις τελευταίες δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 χαρακτηρίζοντάς τις αβάσιμες, ανάρμοστες και ανήθικες για την Τουρκία και τον Τούρκο Πρόεδρο.