X

Τουρκικές στρατιωτικές πηγές: τα ελληνικά σκάφη “το έβαλαν στα πόδια”

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την Τουρκία. "Κενού περιεχομένου" χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις Κοτζιά για τα Ίμια στρατιωτικές πηγές της γείτονος.

Ant1news

Στρατιωτικές πηγές απαντούν σήμερα μέσω της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ» στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ότι «ακόμη και να ήθελαν δεν μπορούσαν να ανέβουν στα Ίμια, επειδή εμείς είχαμε πάρει τα μέτρα μας», δίνοντας συνέχεια στις προκλήσεις και ενώ είναι σε εξέλιξη νέο θρίλερ με δύο Τούρκους κομάντος που πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα μέσω Έβρου και έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Οι πηγές χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού είναι «κενού περιεχομένου» ενώ ισχυρίζονται ότι τα ελληνικά σκάφη το έβαλαν στα πόδια όταν αντίκρυσαν την τουρκική ακτοφυλακή την ημέρα που πήγε ο Χουλουσί Ακάρ στα Ίμια. 

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, οι στρατιωτικές πηγές δήλωσαν στην «Χουριέτ»:

«Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, είναι της κλασικής ελληνικής νοοτροπίας, τελείως κενού περιεχομένου, αβάσιμες και απευθύνονται στην εσωτερική κοινή γνώμη. Ο στρατηγός Ακάρ, αφού επισκέφτηκε τις βραχονησίδες Ίμια από κοντινή απόσταση και για όσο διάστημα χρειαζόταν, στη συνέχεια αποχώρησε. Ένα μικρό σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής, που βρίσκονταν μακριά, προσπάθησε να πλησιάσει, αλλά πριν καν κινηθεί, η τουρκική ακτοφυλακή επενέβη. Από το σκάφος του ελληνικού λιμενικού, νομίζοντας ότι θέλουν απλά να τους χαιρετίσουν φιλικά, άρχισαν να κουνούν τα χέρια τους, αλλά όταν είδαν ότι το τουρκικό σκάφος συνέχισε να πηγαίνει κατά πάνω τους, φοβήθηκαν τόσο που γύρισαν και έφυγαν άρον άρον από την περιοχή και συνέχισαν να παρακολουθούν από μακριά. Κι από εκείνη τη στιγμή δεν είχαν ξανά το θάρρος να πλησιάσουν την περιοχή. Επομένως, δεν υπήρξε καμία δύναμη για να σταματήσει το στρατηγό Ακάρ να επισκεφτεί την περιοχή. Εκτός αυτού, βρίσκονταν εκεί το τουρκικό ναυτικό και η αεροπορία και είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για κάθε ενδεχόμενο. Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, είναι κενού περιεχομένου και γίνονται για τον καθησυχασμό της εσωτερικής κοινής γνώμης. Ο εν λόγω υπουργός ούτε ήταν παρών στο περιστατικό ούτε προσπάθησε να είναι, ίσα ίσα φαίνεται να μην γνωρίζει καν για τους ναυτικούς του που το έσκασαν».

Εν τω μεταξύ, σήμερα τουρκικά ΜΜΕ σχολίαζαν την επίσκεψη του Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή στις Οινούσσες την περασμένη Κυριακή. Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Σοζτζού», αναφέρεται πως «ο Στεφανής, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα εμπόδιο, πήγε στις Οινούσσες και κάτω από την ελληνική σημαία έβγαλε φωτογραφία με τους κατοχικούς στρατιώτες. Επιθεωρώντας τους Έλληνες στρατιώτες στο «τουρκικό νησί»».