X

Τουρκικά ΜΜΕ: νέο επεισόδιο στα Ίμια (βίντεο)

Τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι το σκάφη του λιμενικού της Τουρκίας απέτρεψαν ελληνικό πολεμικό σκάφος να εισέλθει στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Ant1news

 

Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι και σήμερα επικράτησε ένταση στην περιοχή των Ιμίων. Πιο συγκεκριμένα κοντά στο νησί Βόλο (Τσατάλ στα τουρκικά), το ελληνικό πλοίο «Αήττητος», προσπάθησε να μπει στα τουρκικά χωρικά ύδατα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής επιθεωρούσαν σε απόσταση 3,8 μιλίων μακριά από τις βραχονησίδες Ίμια.

Την ώρα που δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού περνούσαν μπροστά από τα Ίμια, ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο, που ξεκίνησε από τη Λέρο, έφτασε στην περιοχή και κοντά στο νησί Βόλο, προσπάθησε να εισέλθει στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Τότε το τουρκικό περιπολικό σκάφος, «ΚΑΣ», με αριθμό Ρ1208 ανέκοψε την πορεία του ελληνικού πλοίου και δεν του επέτρεψε να μπει στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Η ένταση διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και το ελληνικό πλοίο αποσύρθηκε στην Ψέριμο κι έτσι έληξε, το επεισόδιο.

Επίσης, το τουρκικό λιμενικό απέτρεψε κίνηση ελληνικού σκάφους που ξεκίνησε από την Καλόλιμνο για να πάει στα Ίμια, πάντα σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σε κάθε περίπτωση τα τουρκικά ΜΜΕ συμβάλλουν στη διατήρηση της έντασης στην περιοχή και είναι ενδεικτικό ότι ορισμένα από αυτά έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν τουρκικό νησί τις Οινούσσες. Η τεταμένη κατάσταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία αναμένεται να επιβαρυνθεί μετά το αίτημα ασύλου των 2 Τούρκων κομάντος που έφτασαν στη χώρα μας.