X

Επίσκεψη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο προαναγγέλλει ο Καμμένος

Τι ζήτησε ο Υπ.Άμυνας από τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου και τις απαντήσεις έλαβε. Στο προσκήνιο επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Ant1news

Η παρέμβαση των ΗΠΑ ώστε να υπάρξει λύση σχετικά με την απόφαση του ΔΝΤ για συμμετοχή ή όχι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο μέσα στο 2017, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του ομογενούς προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο δείπνο που έλαβε χώρα στο Blair House, το οποίο παρέθεσε ο Πρίμπους προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, ενόψει της σημερινής τελετής, που παραδοσιακά κάνει ο Λευκός Οίκος για την 25ή Μαρτίου.

Καμμένος και Πρίμπους συζήτησαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά και τις διαφορετικές απαιτήσεις των δανειστών. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτας, ο Υπουργός Άμυνας  ζήτησε από τον κ. Πρίμπους την συνδρομή της αμερικανικής πλευράς, ώστε να ξεκαθαρίσει το ΔΝΤ τη θέση του μέχρι το επόμενο Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου ζήτησε  να ενημερωθεί από τον Π.Καμμένο για το ποιές είναι οι διαφορές ανάμεσα σε ΔΝΤ και Ευρωπαίους εταίρους και υποσχέθηκε ότι θα το συζητήσει με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ. Ο αμερικανικός παράγοντας αντιλαμβάνεται, κατά τον Π.Καμμένο, ότι υπάρχει μια πρόθεση από το Βερολίνο να συντηρήσει μια κατάσταση που δημιουργεί ανασφάλεια στην Ελλάδα κάτι για το οποίο δεν επιθυμούν γιατί αντιλαμβάνονται  τον σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα.

Το επιτελείο  του Λευκού Οίκου έθεσε θέμα επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον κάτι που χρονικά προσδιορίζεται μέσα στο 2017 και λογικά μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης Τσίπρα στον Λευκό Οίκο  στόχος θα είναι να  συζητηθεί το θέμα της οικονομίας, την  αναβάθμιση και εμβάθυνση  της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Υπουργός Άμυνας  στην συζήτηση με το επιτελείο του Ντόναλντ Τράμπ αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας και την εμβάθυνσης της συνεργασίας με τις ΗΠΑ, στο ζήτημα της μετανάστευσης, των επενδύσεων και των  ενεργειακών projects στην ευρύτερη περιοχή.