X

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ελλάδα και Τουρκία να βρουν τρόπους να μειώσουν την ένταση

Αποστάσεις από το ρόλο του «διαμεσολαβητή» παίρνει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, λίγο πριν από την επίσκεψη Τίλερσον στην Τουρκία.

Ant1news

Η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να βρουν τρόπους να αποκλιμακώσουν τη μεταξύ τους ένταση, δήλωσε αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή τη μονοήμερη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικού των ΗΠΑ στην Τουρκία, την ερχόμενη Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, ο αξιωματούχος σε τηλεφωνική συνδιάσκεψη που είχε με δημοσιογράφους, κλήθηκε να απαντήσει, μεταξύ άλλων, για τις εντάσεις που προκαλεί ο Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και τις επιθέσεις εναντίον των Ευρωπαίων. Κυρίως δε, για το αν πρόκειται ο Ρεξ Τίλερσον να μεσολαβήσει.

«Βλέπουμε Έλληνες αξιωματούχοι να λένε τώρα ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση από την τουρκική πλευρά. Ένας εκ των τριών αξιωματούχων που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους,

 Απάντηση αξιωματούχου Στέιτ Ντιπάρμτεντ:

«Η θέση μας ήταν και παραμένει ότι οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ πρέπει να βρουν τρόπους για να εργαστούν από κοινού για να μειώσουν τις εντάσεις. Ο σκοπός αυτού του ταξιδιού δεν είναι ειδικά να αναμειχθεί ο Υπουργός σ’ αυτό», απάντησε ο αξιωματούχος ερωτηθείς από δημοσιογράφο και συμπλήρωσε ότι, «προφανώς ό,τι μπορεί να κάνει για να βοηθήσει να κινηθούν τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση, θα ήταν κάτι που θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξή του. Δεν είναι κάτι όμως που έχει πρόθεση να κάνει σε αυτό το ταξίδι».