X

Naval Analyses: Η Ελλάδα αγοράζει αντιτορπιλικά τύπου Arleigh Burke

Το ολλανδικό ιστολόγιο αναφέρει ότι πρόκειται για τα USS Stout και USS Laboon, τα οποία θα αντικαταστήσουν τέσσερις φρεγάτες κλάσης S.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Πρωταπριλιάτικες "φωτιές" άναψε tweet του Naval Analyses, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα αποκτήσει έως το 2019 δύο αντιτορπιλικά τύπου Arleigh Burke.

Το ολλανδικό ιστολόγιο μάλιστα αναφέρει ότι πρόκειται για τα USS Stout και USS Laboon, τα οποία θα αντικαταστήσουν τέσσερις φρεγάτες κλάσης S.

Ανώτατη πηγή του Ελληνικού Πενταγώνου δήλωνε, πάντως, άγνοια επί του θέματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη είδηση, έρχεται λίγα 24ωρα μετά τις αυξημένες προσδοκίες που δημιούργησαν οι δηλώσεις που έκανε από την Ανδραβίδα, όπου παραβρέθηκε για τον Ηνίοχο 2017, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα.

Ο κ. Τζέφρι Πάιατ μετά τις διακριτές και ιδιαίτερα θερμές αναφορές για την "επιτυχημένη διμερή συνάντηση Καμμένου-Ματτις στην Ουάσινγκτον", είχε τονίσει ότι "οι ΗΠΑ σκοπεύουν να αναπτύξουν κι άλλο τη συμμαχία τους με την Ελλάδα".

Αυτή η αποστροφή του αμερικανού διπλωμάτη είχε ερμηνευθεί από αρκετούς ως μια σαφής ένδειξη για ενεργοποίηση του προγράμματος στρατιωτικής ενίσχυσης της Ελλάδας από τις ΗΠΑ.