X

“Σουρωτήρι” έκαναν οι Τούρκοι το Αιγαίο

Δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους οι Τούρκοι για το Νατοϊκό "χουνέρι". Τουρκικά αεροσκάφη “τρύπησαν” 38 φορές το FIR Αθηνών, την Μεγάλη Πέμπτη.

Ant1news


Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου 

Δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους οι Τούρκοι για το Νατοϊκό χουνέρι παραμονές του δημοψηφίσματος, καθώς από αύριο και για ένα 15μερο θα συμμετάσχουν σε άσκηση της συμμαχίας στην οποία επικεφαλής τίθεται Έλληνας αξιωματικός, ο διοικητής της δεύτερης μοίρας φρεγατών που θα επιβαίνει στη φρεγάτα “Σαλαμίς”. 

Τα νεύρα τους έγιναν κρόσσια και επειδή δεν μπόρεσαν να χωνέψουν ότι Νο1 “γεράκι” της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ο αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, αλλά και ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής βρέθηκαν στα ακριτικά νησιά και σε κρίσιμους σχηματισμούς των βορείων συνόρων, και έτσι έβγαλαν τα κατασκοπευτικά από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης “τρυπώντας” 38 φορές το FIR Αθηνών. 

Την αρχή έκανε λίγο μετά τις 10 το πρωί ένα CN235 το οποίο παραβίασε τα διεθνή νόμιμα μπαίνοντας ανατολικά της Ρόδου και αφού διέγραψε μια χορδή σε όλο το βορειανατολικό Αιγαίο εξήλθε από την “πύλη” μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Αντίστροφη πορεία έκανε το μεσημέρι ένα άλλο CN235 το οποίο χρησιμοποίησε την ίδια είσοδο και έφτασε μέχρι τα ανατολικά της Ρόδου απ’ όπου βγήκε. 

Εξίσου ισχυρού συμβολισμού θα είναι και η παρουσία του υπουργού εθνικής Άμυνας αλλά και του αναπληρωτή σε Αγαθονήσι και Καστελλόριζο αντίστοιχα.