X

“Θρίλερ” με τη σύλληψη Τούρκου σε βραχονησίδα κοντά στη Σύμη

Ο ίδιος δηλώνει δικηγόρος και υποστηρίζει ότι πλήρωσε αδρά ένα δουλέμπορο για να τον μεταφέρει μόνο του. Δεν έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο μέχρι στιγμής.

Ant1news

Μυστήριο καλύπτει τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 28χρονου Τούρκου σε βραχονησίδα κοντά στη Σύμη.

Ο ίδιος είχε επικοινωνήσει με τον διεθνή τηλεφωνικό αριθμό άμεσης βοήθειας «112» και λίγο αργότερα εντοπίστηκε από στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε μια ερημική παραλία της βραχονησίδας Νίμος, κοντά στη Σύμη.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, τον μετέφερε εκεί ένας διακινητής, τον οποίο πλήρωσε 2.500 ευρώ, για την αποκλειστική μεταφορά του από τα παράλια της Τουρκίας. Το γεγονός ότι μεταφέρθηκε μόνος του έχει κινήσει τις υποψίες του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και της ΕΥΠ και εξετάζεται το ενδεχόμενο να σχετίζεται με το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει απαντήσει ακόμα στα ερωτήματα για τους λόγους που τον ανάγκασαν να έρθει στη χώρα μας με αυτό τον τρόπο, ενώ δεν έχει ζητήσει να του δοθεί πολιτικό άσυλο. Ο ίδιος δηλώνει δικηγόρος και φέρεται να είχε μαζί του τουρκική ταυτότητα, διαβατήριο και ταυτότητα μέλους δικηγορικού συλλόγου. Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων του.