X

Βγάζει κι άλλο ερευνητικό σκάφος στο Αιγαίο η Άγκυρα (βίντεο)

Εξέδωσε νέα NAVTEX για περιοχή κοντά στην Κω. Νέες παραβιάσεις από αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά.

Ant1news

Η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις σε βάρος της χώρας μας εκδίδοντας μάλιαστα και νέα NAVTEX, με την οποία επιχειρεί να ανεβάσει το «θερμόμετρο» ανατολικά της Κω.

Συγκεκριμένα, δεσμεύει για όλη την προσεχή εβδομάδα τη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται σε όλο τον Κεραμεικό Κόλπο που ενώνει τις χερσονήσους της Αλικαρνασσού και της Κνίδου. Εκεί θα πραγματοποιήσει επιστημονικό πλου το ερευνητικό "Ντοκιούζ Εγλούλ".

Σήμερα έβγαλαν έξι οπλισμένα μαχητικά στο Αιγαίο. Ένα ζευγάρι μπήκε σε δύο δόσεις μεταξύ Λήμνου - Λέσβου και έκανε το πρωί δύο παραβιάσεις ενώ κατά την αναχαίτισή τους σημειώθηκαν δύο εμπλοκές.

Το μεσημέρι χρησιμοποιώντας νατοϊκό καμουφλάζ, καθώς θα συμμετείχαν σε μια εναέρια συνεργασία με αεροσκάφος της συμμαχίας η οποία ακυρώθηκε, καταρχήν δύο οπλισμένα F16 πραγματοποίησαν παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας μπαίνοντας ανατολικά της Ρόδου, ενώ λίγη ώρα αργότερα τη σκυτάλη πήραν δυο τουρκικά μαχητικά που μπήκαν ανατολικά του Καστελόριζου.

Την αντιμετώπισή τους ανέλαβαν ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής από τη μονάδα ετοιμότητας της Σούδας.