X

“Φρένο” σε προσφυγικές ροές και παραβιάσεις έβαλε η επίσκεψη του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ στην Αθήνα

Μηδενικές είναι προσφυγικές ροές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. "Ησυχία" και στον ελληνικό εναέριο χώρο. Γιατί ήρθε στην Αθήνα ο Χουλουσί Ακάρ.

Ant1news

Μηδενικές εμφανίζονται οι νέες αφίξεις προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στα επικαιροποιημένα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα για τις προσφυγικές ροές.

Την ίδια ώρα, από χθες δεν έχουν καταγραφεί ούτε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, με πολλούς να μην θεωρούν καθόλου τυχαία αυτή την εξέλιξη.

Ο λόγος φαίνεται πως είναι η επίσκεψη του Αρχηγού του τουρκικού γενικού επιτελείου στην Αθήνα, Χουλουσί Ακαρ.

Ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ βρίσκεται ήδη από  χθες στην Αθήνα, για να συμμετάσχει στο 11ο συνέδριο των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων των βαλκανικών χωρών. 

Ο Χουλουσί Ακαρ έγινε γνωστός στην Ελλάδα από την επίσκεψή του στα Ίμια στα τέλη Ιανουαρίου 2017, μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας και ποζάροντας με φόντο τις βραχονησίδες, ανάβοντας «φωτιές».

 

 Στην ημερήσια διάταξη των εργασιών της συνόδου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

- Παρουσίαση δράσεων και έγκριση των ετησίων αναφορών ομάδων εργασίας.
- Ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Πρέσβυ Lamberto Zannier, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Γεωπολιτική Σταθερότητα στη ΝΑ Ευρώπη-Ενεργειακές Οδοί».

Την σύνοδο έχει προσκληθεί να τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος και θα απευθυνθεί στους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και στους λοιπούς προσκεκλημένους, ενώ θα παρίστανται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

 

Πάντως, όλοι οι Αρχηγοί έφαγαν το βράδυ σε εστιατόριο στην Πλάκα. Στο τέλος του δείπνου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ραβανί αλλά και γιαούρτι με μαρμελάδα.

Μάλιστα, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, είχε ξεσπάσει διαμαχή στο παρελθόν και για το γιαούρτι, όπως συνέβη παλαιοτέρα με τον μπακλαβά και τελευταία με τους λουκουμάδες…