X

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Η Τουρκία “δέσμευσε” και το αεροδρόμιο της Ρόδου. Στην αντεπίθεση ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα. Τετ α τετ Παυλόπουλου - Ερντογάν.

Ant1news

Οργιάζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, δεσμεύοντας ακόμη και το αεροδρόμιο της Ρόδου, για την άσκηση "Θαλασσόλυκος".

Η Αθήνα αντέδρασε και με διπλωματικά αντίμετρα, με τον πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα να θέτει τους συμμάχους προ των ευθυνών τους. 

Το μήνυμα του Έλληνα πρέσβη ήταν ξεκάθαρο «μην νομιμοποιήσετε την τουρκική πρόκληση», κάτι που θα πράξουν  αποδεχόμενοι την πρόσκληση για να παρακολουθήσουν την επιχείρηση «Ντενίζ Κουρντού» την ερχόμενη Δευτέρα.  Όταν σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης πέραν των ναυτικών μονάδων που θα αναπτυχθούν στην περιοχή, η Άγκυρα δέσμευσε για τις εναέριες δυνάμεις που θα λάβουν μέρος και τμήμα της τερματικής περιοχής του διεθνούς αερολιμένα της Ρόδου. 

Κάτι φυσικά που δεν θα επηρεάσει επουδενί την 2η διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα που διεξάγεται στο νησί των ιπποτών, διάσταση που ανεπιτυχώς επιχείρησε να προσδώσει η τουρκική προπαγάνδα. 

Ωστόσο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη Δευτέρα. 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι σαφές ότι τόσο στην κατ’ ιδίαν επαφή με τον Τούρκο ομόλογό του όσο και στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για τον εορτασμό των 25 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου θα εκπέμψει εμφατικά  το μήνυμα του σεβασμού του διεθνούς δικαίου. 

Κάτι που επεσήμανε και προς τον στρατηγό Ακάρ κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στη διαβαλκανική σύνοδο των αρχηγών ΓΕΕΘΑ που διεξήχθη προ ημερών εδώ στην Αθήνα.