X

Τηλεφωνική επικοινωνία Κοτζιά με τον ΥΠΕΞ των ΗΑΕ για το Κατάρ

Οι εξελίξεις στην περιοχή του Κόλπου βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ant1news

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Dr. Anwar Mohammed Qarqash.

Η συζήτηση εστιάσθηκε στις εξελίξεις στην περιοχή του Κόλπου και στις σχέσεις μεταξύ αραβικών κρατών και του Κατάρ, καθώς και σε θέματα διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος προχώρησαν σε εφαρμογή των κυρώσεων που ανακοινώθηκαν μετά τη διακοπή των διπλωματικών τους σχέσεων με το Κατάρ. Ορισμένες από τις εν λόγω κυρώσεις επηρεάζουν τις θαλάσσιες χερσαίες και αεροπορικές μεταφορές ακόμα και στην Ελλάδα.

Οι πτήσεις ανάμεσα σε Κατάρ και Η.Α.Ε., Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν και Αίγυπτο έχουν ανασταλεί μέχρι νεωτέρας. Οι Έλληνες υπήκοοι, κάτοικοι Κατάρ ή που επιθυμούν απλά να διέλθουν μέσω Κατάρ, με προορισμό τις εν λόγω χώρες, μπορούν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, να φθάσουν στον προορισμό τους χρησιμοποιώντας ενδιάμεσες χώρες-σταθμούς, όπως το Ομάν ή το Κουβέιτ.