X

Μπαράζ υπερπτήσεων στο Αιγαίο

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο, συνεχίζοντας τον “χορό” των προκλήσεων. Αυστηρό μήνυμα από τον Πάνο Καμμένο.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

“Σεφτέ” στις υπερπτήσεις για τον Ιούνιο έκανε η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, ανήμερα της ανακοίνωσης της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, στη χώρα μας.

Σε ύψος 27.000 ποδών μια τετράδα F-16 πέταξε πάνω από τη νήσο Κίναρο. 

Τη σκυτάλη των προκλήσεων πήρε, λίγη ώρα αργότερα, άλλη μια τετράδα τουρκικών μαχητικών που έκανε υπερπτήση πάνω από το μικρονήσι Σοφρανά, που βρίσκεται βορειοδυτικά τις Καρπάθου.

Οι Τούρκοι πιλότοι δεν αρκέστηκαν εκεί, και έκαναν ακόμη μια πάνω από τα νησάκια Μαυριά, που βρίσκονται νότια της Αστυπάλαιας.

Και ενώ η Λέσβος δοκιμάζεται από το χτύπημα του Εγκέλαδου, από το οποίο μια γυναίκα έχασε την ζωή της και πολλοί τραυματίστηκαν, αλλά και από το Προσφυγικό, οι Τούρκοι προχώρησαν σε μια αδιανόητη πρόκληση, καθώς δεν δίστασαν να εκδώσουν navtex, δεσμεύοντας περιοχή δυτικά του νησιού.

Σύμφωνα με την τουρκική navtex, σήμερα θα πραγματοποιήσουν άσκηση με πραγματικά πυρά, στην περιοχή που δέσμευσαν. 

 

Από τη Λέρο, όπου βρίσκεται, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στηλίτευσε τη νέα τουρκική πρόκληση ενώ έστειλε και μήνυμα στην Άγκυρα: «Ο Στρατός Ξηράς βρίσκεται και αυτός εδώ προκειμένου ανά πάσα στιγμή, μαζί με την Εθνοφρουρά να απαντήσει σε κάθε απειλή. Η Ελλάδα είναι μια ειρηνική χώρα. Επιθυμούμε την ειρήνη και τη συνύπαρξη με τους άλλους λαούς. Αλλά θέλω να ξέρουν όλοι πολύ καλά ότι δεν θα υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό όσον αφορά την εδαφική μας ακεραιότητα, τα κυρίαρχα δικαιώματά μας, τις αρχές μας, τις αξίες μας και την πίστη μας.»