X

Μάζης: Τουρκική προβοκάτσια το επεισόδιο στη Ρόδο

Για χλιαρή ανακοίνωση από πλευράς της Τουρκίας και για σωστή αντιμετώπιση του θέματος από πλευράς της Αθήνας κάνει λόγο ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας.

Ant1news

Για οργανωμένη προβοκάτσια της Τουρκίας κάνει λόγο ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννης Μάζης, με αφορμή το επεισόδιο ανοιχτά της Ρόδου με το τουρκικό εμπορικό πλοίο.

Ο ίδιος, μιλώντας στον realfm 97,8, τόνισε ωστόσο ότι η προβοκάτσια αυτή δεν έτυχε της υποστηρίξεως των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο καθηγητής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αντίδραση της Αθήνας και χαρακτήρισε "χλιαρή" την ανακοίνωση της Τουρκίας.

«Εχω την αίσθηση και το λέω με μεγάλη ικανοποίηση, ότι οι ελληνικές Αρχές, το ελληνικό κράτος, η ελληνική ακτοφυλακή απάντησε όπως θα έπρεπε να απαντήσει εδώ και πολύ καιρό. Αυτό εξέπληξε την τουρκική πλευρά η οποία έβγαλε μία τελείως χλιαρή ανακοίνωση» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το εάν "βλέπει" νέα τέτοιου είδους προσπάθεια από πλευράς της Άγκυρας, ο κ. Μάζης απάντησε: «Αν δεχθούμε ότι οι στρατηγικές παράμετροι παραμένουν σταθερές και θα οξύνονται, πιστεύω ότι θα προσπαθήσουν, ναι. Αλλά αυτή τη φορά θα προσπαθήσουν να το ξανακάνουν με καλύτερη συνεννόηση. Αν δεν την έχουν την καλύτερη συνεννόηση τότε φοβάμαι ότι θα τους γυρίσει μπούμερανγκ, αν προσπαθήσουν να το κάνουν».