X

Η δέσμευση του Εμανουέλ Μακρόν στον Αλέξη Τσίπρα

Το σημείωμα που έδωσε ο Γάλλος Πρόεδρος στον Έλληνα Πρωθυπουργό. Η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα.

Ant1news

Την πλήρη στήριξή του στις Λευκωσία δίνει το Παρίσι σχετικά με τις εξορύξεις που ξεκινούν στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, από την γαλλοϊταλική κοινοπραξία ΤΟΤAL ENI.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Γαλλίας συζήτησαν το ζήτημα στο περιθώριο της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, στην οποία μάλιστα ο Εμανουέλ Μακρόν έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο αναφερόταν επί λέξει, σύμφωνα με το real.gr:

“Δεν θα υπάρχει αναστολή” (σ.σ. των εργασιών στην ΑΟΖ της Κύπρου).

Η Γαλλία έχει ήδη διαμηνύσει στην Τουρκία, παρασκηνιακά, ότι θα προστατέψει εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και δεν θα επιτρέψει να θιγεί η TOTAL, ενώ στην Κύπρο πλέουν δύο γαλλικές φρεγάτες.

Στην Αθήνα, την ίδια ώρα, εκφράζεται ικανοποίηση για τις τοποθετήσεις της Γαλλίας και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όμως την ίδια στιγμή επικρατεί ανησυχία για τη στάση της Άγκυρας το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οριστικοποιήθηκε η επίσημη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στη χώρα μας, για τις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας θα έρθει ως προσκεκλημένος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα έχει κατ’ιδίαν συναντήσεις με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Η Αθήνα ετοιμάζει θριαμβευτική υποδοχή, καθώς προσδοκά πολλά από τις σχέσεις της με το Παρίσι.