X

Τουρκικό ΥΠΕΞ: επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς στον κ. Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού εξαπολύει η Τουρκία, μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών.

Ant1news

«Απρεπή» χαρακτηρίζει η Άγκυρα, όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά  την κοινή συνέντευξή του με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά πως "επιστρέφουμε κατά τον ίδιο τρόπο τις απρεπείς εκφράσεις, αν τις είπε έτσι, του Έλληνα πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, εναντίον της Τουρκίας, τις οποίες είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη στις 13 Ιουλίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου".

"Τέτοιες κουβέντες δεν ταιριάζουν ούτε στην προσωπικότητα του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα ούτε στη θέση του. Σε αυτή την περίπτωση, επαναλαμβάνουμε την προσδοκία μας οι πολιτικοί που κατέχουν υψηλές θέσεις στην Ελλάδα να επιδεικνύουν υπεύθυνη συμπεριφορά σε θέματα που αφορούν στην Τουρκία", καταλήγει η ανακοίνωση. 

Χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα, με αφορμή τις τουρκικές απειλές για τις γεωτρήσεις της Λευκωσίας στην κυπριακή ΑΟΖ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο σκύλος για να προστατεύει δεν χρειάζεται πάντα να γαυγίζει» ενώ έκανε έκκληση για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.