X

Νέες αερομαχίες στο Αιγαίο

Με νέο μπαράζ παραβιάσεων συνέχισαν και σήμερα οι Τούρκοι τις προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο. Σημειώθηκε και δυο εμπλοκές μεταξύ των μαχητικών.

Ant1news

Το χθεσινό σόου με τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, μετά τις δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου, Ευάγγελου Αποστολάκη, είχε και συνέχεια σήμερα.

«Πιστοί» στην τακτική των προκλήσεων οι Τούρκοι συνέχισαν και σήμερα, αρχής γενομένης στις 11:31 όταν ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο ανάμεσα στη Λήμνο και τη Λέσβο κι αποχώρησαν στις 11:55 αφού αναχαιτίστηκαν από 2 Μιράζ που απογειώθηκαν από την Σκύρο. Στην περίπτωση αυτή μάλιστα, σημειώθηκε και εμπλοκή μεταξύ των μαχητικών.

Μέσα σε διάστημα λίγων ωρών είχαμε ακόμα δυο παραβιάσεις από ζεύγος τουρκικών F-16. Στην μια περίπτωση εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο ανατολικά της Ρόδου και αναχαιτίστηκαν από ζεύγος ελληνικών F-16 που απογειώθηκε από το Καστέλι της Κρήτης και στην άλλη και πάλι ζεύγος τουρκικών F-16 μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο στην ίδια περιοχή για να αναχαιτιστεί από ζεύγος ελληνικών F-16 που «σηκώθηκε» από τη Σούδα.

Η συχνότητα των παραβιάσεων εντάθηκε το μεσημέρι και ο απολογισμός μέχρι το απόγευμα περιλάμβανε 5 περιπτώσεις παραβιάσεων από 16 τουρκικά μαχητικά, εκ των οποίων τα 14 ήταν οπλισμένα. Σε δυο περιπτώσεις σημειώθηκαν εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά τα οποία τα αναχαίτισαν.