X

“Σκηνικό έντασης” στήνει στο Αιγαίο η Τουρκία

Μετά το νέο μπαράζ παραβιάσεων, «ακρωτηριάζουν» το Καστελόριζο από την Ελλάδα.

Ant1news

Μπαράζ παραβιάσεων έχουμε τις τελευταίες 48 ώρες από τουρκικά μαχητικά, τα οποία πιστά στην τακτική των προκλήσεων παραβιάζουν συνεχώς τον εθνικό εναέριο χώρο για να αναχαιτιστούν βέβαια από τους Έλληνες πιλότους.

Την Τετάρτη, ο απολογισμός της τουρκικής προκλητικότητας περιλάμβανε 5 περιπτώσεις παραβιάσεων από 16 τουρκικά μαχητικά, εκ των οποίων τα 14 ήταν οπλισμένα. Σε δυο περιπτώσεις σημειώθηκαν εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά τα οποία τα αναχαίτισαν.

Νέο "πάρτι" παραβιάσεων την Πέμπτη

Σε 8 παραβιάσεις του FIR Αθηνών και 1 εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά έχουν προβεί από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 6 τουρκικά αεροσκάφη F16 και 2 F4.

Η πρώτη «βόλτα» των Τούρκων πιλότων έγινε στις 11:15, όταν 2 F16 εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σάμου, από όπου εξήλθαν στις 11:38, αφού αναχαιτίστηκαν από αεροσκάφη και πιλότους της 110 Πτέρυγας Μάχης.

Το σημαντικότερο επεισόδιο καταγράφηκε στις 12:21, όταν δύο F16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών, από σημείο ανατολικά της Ρόδου, από όπου βγήκαν, ύστερα από εμπλοκή τους με ελληνικά μαχητικά της 116 Πτέρυγας Μάχης, στις 12:49.

"Ακρωτηρίασε" το Καστελόριζο η Άγκυρα

Προφανώς πρόκειται για "ζέσταμα" της Άγκυρας, καθώς σήμερα η Τουρκία έχει προγραμματίσει άσκηση έρευνας και διάσωσης, από τις οκτώ το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα, στην περιοχή του Καστελόριζου, με σχέδιο «ακρωτηριασμού» του από την Ελλάδα.  

'Όλα αυτά γίνονται με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, να βρίσκεται την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στο Καστελόριζο για τους εορτασμούς της 74ης επετείου από την απελευθέρωση του.