X

Οι επαφές Κοτζιά στις ΗΠΑ

Οι συναντήσεις που θα έχει κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, η οποία αποτελεί προπομπό για το ταξίδι του Πρωθυπουργού το οποίο «ψήνεται». Αναλυτικά το πρόγραμμά του.

Ant1news

Συναντήσεις με τον ΓΓ ΟΗΕ, Γκουτιέρες, τον εκπρόσωπο ΟΗΕ για Σκόπια, τον Νίμιτς, τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τον πρόεδρο Κοσόβου, τον Θάτσι και τον Ντειβιντ Χάρις (American Jewish Committee) θα έχει κατά την διάρκεια παραμονής του στις ΗΠΑ ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί προπομπό για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, το οποίο "ψήνεται".

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές θα έχει ακόμη διμερείς συναντήσεις με τους ΥΠΕΞ Λιβύης, Βατικανού, ΗΑΕ, Μαρόκο, Ουκρανίας, Αρμενίας, Κολομβίας και Λιβάνου ενώ είναι πολύ πιθανόν θα πραγματοποιηθούν και άλλες διμερείς.

Κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ, σε εκδηλώσεις που θα γίνουν, θα βραβευθεί για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδος-Ισραήλ και στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. 

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, που διοργανώνουν προς τιμήν του Έλληνα ΥΠΕΞ το Παγκόσμιο Κογκρέσο Εβραϊκών Οργανώσεων (World Jewish Congress, στις 18-9) και η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής (21-9), θα εκφωνήσει ομιλίες.

Επιπλέον θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους διεθνών και περιφερειακών Οργανισμών, και θα μετάσχει στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. και σε σειρά συναντήσεων Υψηλού Επιπέδου, συμπροεδρία με τον Κινέζο ΥΠΕΞ στην Υπουργική Συνάντηση των χωρών-μελών του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών (21-9-2017). Επίσης, θα γίνουν τριμερείς συναντήσεις των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Κύπρου-Παλαιστίνης (20-9) και Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου(22-9), και τετραμερής συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Βουλγαρίας-Κροατίας-Ρουμανίας (22-9).