X

Συνάντηση Καμμένου με τον πρέσβη των ΗΠΑ

Συνάντηση του υπουργού Άμυνας με τον Τζέφρι Πάιατ λίγες ώρες πριν από το τετ α τετ Τραμπ-Ερντογάν.

Ant1news


Θέματα αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Αμερικανός Πρέσβης Geoffrey R. Pyatt. 

Η συνάντηση έγινε λίγες ώρες πριν από το προγραμματισμένο, για απόψε, τετ α τετ του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ταγίπ Ερντογάν σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη στη συνάντηση Ερντογάν – Τραμπ αναμένεται να τεθούν επί τάπητος θέματα, που διαφωνούν οι δύο χώρες εδώ και αρκετό καιρό. Το σημαντικότερα ίσως για την Άγκυρα είναι η αποστολή όπλων από την Ουάσιγκτον στην PYD/YPG (Κούρδοι της Συρίας), καθώς και το δημοψήφισμα που προγραμματίζει για τις 25 Σεπτεμβρίου η Περιφερειακή Κουρδική Διοίκηση στο Ιράκ.

Ψηλα στην ατζέντα οι S-400

Ωστόσο, ψηλά στην ατζέντα του Αμερικανού προέδρου βρίσκεται και το θέμα των ρωσικών πυραύλων S-400 που πρόκειται να αγοράσει η Άγκυρα από την Μόσχα

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ζητήσει ακύρωση της αγοραπωλησίας μετά και την κίνηση στη Γερουσία προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, για την αγορά των S-400.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το παράδοξο της συνεργασίας χώρας-μέλους της Ατλαντικής Συμμαχίας με τους εχθρούς του ΝΑΤΟ και της Αμερικής, όπως η Ρωσία και το Ιράν.