X

ΥΠΕΞ: η Αλβανία διαιωνίζει τις αυθαιρεσίες του καθεστώτος Χότζα

Δεύτερο ...ράπισμα, λίγη ώρα μετά το "ράπισμα" του Προκόπη Παυλόπουλου προς τα Τίρανα και τον Εντι Ράμα.

Ant1news

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρου Γεννηματά, για την ψήφιση από την αλβανική Βουλή του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου που αφορά τις μειονότητες στη γειτονική χώρα.

«Αντί να διασφαλίζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων στη χώρα βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων, το νομοσχέδιο που υπερψήφισε η αλβανική Βουλή για την προστασία των μειονοτήτων διαιωνίζει τις αυθαιρεσίες του καθεστώτος Χότζα. Είναι ένα βήμα μπροστά για υπαρκτές και ανύπαρκτες μειονότητες και ένα βήμα πίσω για την κυριότερη και υπαρκτή μειονότητα της Αλβανίας», είπε ο κ. Γεννηματάς.

Υπενθυμίζεται ότι ηχηρό μήνυμα με αποδέκτη τα Τίρανα έστειλε από την Κέρκυρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Mε συμπεριφορές διεθνούς τυχοδιωκτισμού σαν κι αυτές που βλέπουμε τελευταία να αναπτύσσονται μεταξύ Τιράνων και Πρίστινας, ή με συμπεριφορές ωμής παραβίασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου όπως συμβαίνει με τις μειονότητες, ή με το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, η Αλβανία, δυστυχώς, υπονομεύει την ενταξιακή της πορεία. Κι αυτό είναι δική της ευθύνη. Πάντως εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές. Το οφείλουμε και απέναντι στην Ελλάδα αλλά και απέναντι στην Ευρώπη», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος.