X

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων ενώ ο Τσαβούσογλου είναι στην Θράκη

Επιδεικτική αλλαζονεία απο την Άγκυρα, λίγη ώρα μετά το "διάβημα" Κοτζιά στον Τούρκο Αντιπρόεδρο. Δεν τον συνάντησε ο Τσίπρας.

Ant1news

Απτόητη συνεχίζει τον χαβά των προκλήσεων η Άγκυρα, επιδεικνύοντας μάλιστα υπέρμετρη κι επιδεικτική αλαζονεία έναντι της Αθήνας και του διεθνούς δικαίου, καθώς την ώρα που ο Νίκος Κοτζιάς, στο ΥΠΕΞ, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου στον Χακάν Τσαβούσογλου για τις προκλήσεις και τις  τουρκικές παραβιάσεις, που μπορεί να «δυναμιτίσουν» την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, στο Αιγαίο τουρκικά μαχητικά προέβαιναν σε μπαράζ παραβιάσεων του FIR Αθηνών.

Συγκεκριμένα, έξι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 15 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, στο βορειοανατολικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη (δύο F-16 τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό, ένα CN-235 και τρία ελικόπτερα) προέβησαν επίσης σε έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Δύο τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν συνάντησε τελικώς τον Αντιπρόεδρο της τουρκικής Κυβέρνησης, ο οποίος αφού είδε τον Γιάννη Δραγασάκη, αναχώρησε για διήμερη περιοδεία στην Θράκη.