X

“Κλειδώνει” η ημερομηνία άφιξης του Ερντογάν στην Αθήνα

Εντείνονται οι διεργασίες για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας. Τι δήλωσε για το τζαμί στην Αθήνα.

Ant1news

Κατά πάσα πιθανότητα στις 7-8 Δεκεμβρίου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε επίσης επισκεφτεί τη χώρα μας για να προετοιμάσει τον ερχομό Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, σε δηλώσεις που έκανε ο Τσαβούσογλου στο πρακτορείο ‘Τσινέρ’, ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι εδώ και πολύ καιρό οι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα και οι επαφές σε επίπεδο Υπουργών και Πρωθυπουργών πραγματοποιούνται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

«Αυτές είναι αισιόδοξες εξελίξεις. Και όλες αυτές τις καλές εξελίξεις θα τις συμπληρώσει η επίσκεψη του Προέδρου μας στην Αθήνα. Άρα, η 7η και 8η Δεκεμβρίου είναι η ημερομηνία που έχει προταθεί και κατά μεγάλη πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη. Τον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί και το Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας», ανέφερε.

Για την οικοδόμηση τεμένους στην Αθήνα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι έχουν γίνει βήματα και «όπως λένε (σ.σ. στην Ελλάδα), τους πρώτους μήνες του 2018 το τζαμί θα γίνει πραγματικότητα».