X

Έντονη δυσαρέσκεια του State Department για την άδεια σε Κουφοντίνα

Οι Αμερικανοί εκφράζουν την ανησυχία τους ότι όπως στην περίπτωση του Χριστόφορου Ξηρού, ο Κουφοντίνας δεν θα επιστρέψει στην φυλακή.

Ant1news

Το State Deparment καταδίκασε  με ανακοίνωση του την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να δώσει διήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα και  διαμέσου της εκπρόσωπου του, Χέδερ Νάουερτ εξέφρασε και την ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης ότι, με βάση και την περίπτωση του Χριστόφορου Ξηρού, δεν θα επιστρέψει στην φυλακή, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Ουάσιγκτον Θανάσης Τσίτσας.

Η πλήρης δήλωση του έχει ως εξής:

Κάτι που συνέβη στην Ελλάδα σήμερα μας ανησυχεί πάρα πολύ. Η Ελλάδα απελευθέρωσε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη από την οργάνωση 17 Νοέμβρη. Θα θέλαμε να καταδικάσουμε την απελευθέρωση του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντινα που αφέθηκε με 48ωρη άδεια από τις ελληνικές φυλακές.

 Έχει καταδικαστεί για πολλαπλές δολοφονίες, που συμπεριλαμβάνουν εκείνες των William Nordeen ακολούθου άμυνας στην Αμερικανική Πρεσβεία και επίσης του Sergeant Ronald Stewart της Αμερικανικής Αεροπορίας.

Η Πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει τις σοβαρές ανησυχίες μας για αυτή την απόφαση στην κυβέρνηση της Ελλάδας. Στο παρελθόν κάποια από τα μέλη της 17 Νοέμβρη που είχαν καταδικαστεί αφέθηκαν με προσωρινή άδεια και εξαφανίστηκαν, οπότε έχουμε ανησυχία για αυτό. Βασισμένοι σε παλαιότερη εμπειρία ανησυχούμε ότι δεν θα επιστρέψει.