X

Ελληνική οργή για το “face control” στα γερμανικά αεροδρόμια (βίντεο)

Ένταση στις σχέσεις Αθήνας-Βερολίνου με εκατέρωθεν βολές. Πώς τα γερμανικά “λαγωνικά” έχασαν κάτω από τη μύτη τους ύποπτο τζιχαντιστή.

Ant1news

Αγανακτισμένοι και ταπεινωμένοι, δηλώνουν οι Έλληνες που ταξίδεψαν από και προς την Γερμανία, μετά τους εξονυχιστικούς ελέγχους στους οποίους υποβλήθηκαν στα γερμανικά αεροδρόμια.

Η εξέλιξη αυτή πυροδοτεί ένταση στις σχέσεις Αθήνας - Βερολίνου με τους Γερμανούς να κρίνουν …αναγκαία την “Οδύσσεια” των Ελλήνων επιβατών ως “ασπίδα” στις παράνομες αφίξεις από τη χώρα μας.

Το Βερολίνο νίπτει τα χείρας του και επιχειρηματολογεί, υποστηρίζοντας ότι από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2017 εντοπίστηκαν 1.000 απόπειρες παράνομων διελεύσεων από Αθήνα προς Γερμανία.

Μάλιστα, το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε πως είχε ενημερώσει τις Ελληνικές Αρχές από τις 13 Οκτωβρίου.

Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έσπευσαν, ωστόσο, να διευκρινίσουν ότι η αυστηροποίηση των ελέγχων δεν αφορά μόνον τους Έλληνες πολίτες.

«Ένιωσα ντροπή» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Σταμούλης, περιγράφοντας την ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως την ώρα που τα γερμανικά “λαγωνικά” έχασαν κάτω από τη μύτη τους έναν ύποπτο τζιχαντιστή, τον οποίο μάλιστα παρακολουθούσαν με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.