X

Έλληνες αστυνομικοί στα αεροδρόμια της Γερμανίας

Σφοδρές αντιδράσεις στους αυστηρούς ελέγχους των Γερμανών προς τους Έλληνες επιβάτες. Το πλάνο για τη λύση του προβλήματος.

Ant1news

Έλληνες αστυνομικοί αναμένεται να σταλούν τις επόμενες μέρες στα γερμανικά αεροδρόμια, ώστε να πραγματοποιούν οι ίδιοι τους ελέγχους στους επιβάτες που προέρχονται από την Ελλάδα, μετά τις καταγγελίες που επιβεβαιώθηκαν από το Βερολίνο ότι, υπόκεινται σε ελέγχους οι οποίοι δεν προβλέπονται από τη συνθήκη Σένγκεν.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, 1000 επιβάτες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα μπήκαν στη χώρα, μέσα σε διάστημα δέκα μηνών, προερχόμενοι από την Ελλάδα.

Να σημειωθεί, πάντως ότι, οι Γερμανοί ήταν που αποφυλάκισαν με βραχιολάκι επικίνδυνο τζιχαντιστή, τον οποίον έχασαν κάτω από… τη μύτη τους.

Οι αυστηροί έλεγχοι στους επιβάτες που μεταβαίνουν φαίνεται πως είχαν γνωστοποιηθεί στις ελληνικές Αρχές, οι οποίες είχαν συμφωνήσει ήδη από τις 13 Οκτωβρίου, τόσο στην σ την αποστολή Ελλήνων αστυνομικών στα γερμανικά αεροδρόμια, όσο και στην αποστολή Γερμανών στα ελληνικά αεροδρόμια.

Οι Γερμανοί αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και πλέον η Αθήνα σπεύδει να κάνει το ίδιο. Οι πληροφορίες θέλουν δε, να έχουν εντοπιστεί είκοσι περιπτώσεις επιβατών που συνελήφθησαν με πλαστά ταξιδιωτικά ελληνικά έγγραφα, από τα μέσα Οκτωβρίου οπότε και ήρθαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα.

Κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωναν ότι είχε τεθεί το θέμα και αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν τηρήθηκαν οι διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί επανειλημμένα στον Έλληνα υπουργό από τον  Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Ντε Μεζιε ότι οι έλεγχοι θα ήταν στοχευμένοι και επιλεκτικοί στους προβλεπόμενου  χώρους Σένγκεν δεν θα αφορούσαν ευρωπαίους πολίτες και πως θα ήταν διακριτικοί.

Στον αντίποδα, πλείστες μαρτυρίες Ελλήνων κάνουν λόγο για ταπεινωτικούς ελέγχους.

Οι ίδιοι κύκλοι, από την πλευρά τους, εξέφραζαν τη δυσφορία και την ενόχληση του Νίκου Τόσκα, για την αθέτηση των υποσχέσεων του Ντε Μεζιέρ.

Σήμερα πρόκειται να συναντηθούν πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Κομισιόν, ώστε να εξεταστούν οι λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει με τους ελέγχους των Ελλήνων στα γερμανικά αεροδρόμια.