X

Η Άγκυρα επιβεβαιώνει τη συμφωνία με τη Ρωσία για τους S-400

Ο Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, επιβεβαίωσε το κλείσιμο της συμφωνίας κι έδωσε λεπτομέρειες για το deal απόκτησης των πυραυλικών συστημάτων.

Ant1news

Ο Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νουρετίν Τζανικλί, επιβεβαίωσε ότι επιτεύχθηκε η συμφωνία αγοράς 4 συστοιχιών αντιαεροπορικής άμυνας S-400 μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Τζανικλί, ο οποίος συνοδεύει τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Τυνησία κληθείς από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου της ρωσικής εταιρίας αμυντικής βιομηχανίας, Σεργκέι Τσεμέζοφ, ότι η Τουρκία αγόρασε από τη Ρωσία 4 συστοιχίες συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες μεταδόθηκαν από στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε.

«Σωστά, έτσι έγινε. Δύο συστήματα, 4 συστοιχίες ολοκληρώθηκε όλη η συμφωνία. Στην ουσία το θέμα ήταν η υπογραφή ενός δανείου. Πιο συγκεκριμένα συζητήσαμε για το αν θα πάρουμε δάνειο ή θα το χρηματοδοτήσουμε εμείς. Και τελικά καταλήξαμε στην άποψη να πληρώσουμε ένα μέρος του με δάνειο. Εξάλλου η συμφωνία έχει ήδη κλείσει».

Ο Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, δεν διευκρίνισε ωστόσο διευκρινίσει αν η Ρωσία θα μοιραστεί την τεχνογνωσία της με την Τουρκία για την εγκατάσταση των 2 αντιπυραυλικών, κάτι που ήταν το «μήλο της έριδος» προκειμένου να κλείσει η συμφωνία.