X

Σκοπιανό: αισιοδοξία, γκρίνια και “πυρά”

Αισιόδοξος, αλλά εν αναμονή έργων και όχι λόγων, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός. Ζήτημα δεδηλωμένης θέτει η ΝΔ λόγω ΑΝΕΛ. "Πυρά" από τα κόμματα.

Ant1news

Αισιόδοξος, αλλά εν αναμονή έργων και όχι λόγων απ’ τους Σκοπιανούς, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία θέτει ζήτημα δεδηλωμένης λόγω της διαφωνίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κι ενώ αίσθηση προκάλεσε η εμπρηστική δήλωση του Προέδρου της γειτονικής χώρας, ο οποίος είπε οτι η Ελλάδα κρατάει όμηρο το ΝΑΤΟ και ολόκληρη την περιοχή...

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα και με ευθύνη ένα θέμα το οποίο μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Εγώ ας καταγράψω μονάχα την αισιοδοξία μου και να περιμένουμε να δούμε όχι λόγια, αλλά απτά αποτελέσματα» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Real Fm.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, απλά όμως για να του ευχηθεί "καλή χρονιά", σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι η κυβέρνηση υπάρχει εξαιτίας της εμπιστοσύνης των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. «Η εμπιστοσύνη αυτή, εάν δεν υπάρχει ενιαία πρόταση για το Σκοπιανό, δεν υπάρχει», σημειώνει.

Σε «πλειοψηφία μειοδοσίας» αναφέρθηκε ο Κώστας Κατσίκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Πετώντας όμως τη μπάλα στην εξέδρα, είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα πειθαρχήσουν στην πλειοψηφία…

Σε πλειοψηφία βουλευτών και όχι κομμάτων αναφέρθηκε ο Νίκος Κοτζιάς. «Η πλειοψηφία θα είναι βουλευτών και όχι κομμάτων. Στη Δημοκρατία αποφασίζει η πλειοψηφία των βουλευτών και αυτή νομίζω ότι θα υπάρξει» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κοτζιάς στον Real Fm. Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συμβάλει στη λύση του» ζητήματος, ενώ χαρακτήρισε ως «γελοίο» το αίτημα της ΝΔ για παραίτηση της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα έπρεπε να έχει διδαχθεί από την ιστορία του» και να μην «κινεί το δάκτυλο σε εμάς που θα το λύσουμε». Ειδικότερα για το θέμα της ΠΓΔΜ, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι θα πρέπει από την πλευρά της να εξαλειφθεί κατά τον καλύτερο τρόπο ο αλυτρωτισμός, τονίζοντας τη σημασία της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Η κυβέρνηση μετατρέπει την εξωτερική πολιτική σε εσωτερικό πολιτικό τέχνασμα. Ζητά από την αντιπολίτευση να επιδείξει εθνική υπευθυνότητα, ενώ η ίδια επιδεικνύει προκλητική και πρωτοφανή εθνική και συνταγματική ανευθυνότητα» σημειώνει από πλευράς του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ σε άρθρο του ζητά ενημέρωση από την κυβέρνηση για το ονοματολογικό και μιλά για λόγους παραίτησης της κυβέρνησης...

 

«Εγώ δεν θα παίξω το παιχνίδι της κυβέρνησης του αποπροσανατολισμού. Υπάρχει εθνική γραμμή και είναι η σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσης, με γεωγραφικό προσδιορισμό. Θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα όταν η κυβέρνηση φέρει μια ενημέρωση. Πρέπει να σταματήσει η ονοματολογία μέσω ΜΜΕ. Υπευθυνότητα και σοβαρότητα χρειάζεται. Έτσι ασκείται η εξωτερική πολιτική» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Οικονομικά ανταλλάγματα για αλλαγή ονομασίας προτείνει ο Βασίλης Λεβέντης. «Να δώσουμε οικονομικά ανταλλάγματα και αυτοί να αλλάξουν όνομα» είπε χαρακτηριστικά το Θέμα 104,6.

«Πιο Μακεδόνας από εμένα δεν υπάρχει και λόγω καταγωγής. Η καταγωγή μου και η ανατροφή μου τα λέει όλα» δήλωσε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Πρακτορείο fm» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Αναφορικά με τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζ. Ζάεφ, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε: «Με τους γείτονές σου πρέπει να τα έχεις καλά», ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας τόνισε:

«Το θέμα της ονομασίας ξεστράτισε καθαρά από ανοησίες των πολιτικών. Οι άνθρωποι θέλουν να βρουν μια ταυτότητα. Με υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές, αλλά και της αντιπολίτευσης είναι έτοιμοι για συμβιβασμό. Ο κ. Ζάεφ είπε θα αλλάξει τα όνομα στο αεροδρόμιο, θα αλλάξει τις ταμπέλες που έχουν στους δρόμους».