X

Σκηνικό έντασης στα Ίμια “σκηνοθετούν” οι Τούρκοι (βίντεο)

Παράλληλα η Άγκυρα συνεχίσει την πολιτική των προκλήσεων, δεσμεύοντας με νέες NAVTEZ περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ.

Ant1news

Από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι… κυνηγούσαν την ελληνική κανονιοφόρο “Νικηφόρος”, καθώς και δύο παραπλέοντα σκάφη του Λιμενικού, στην περιοχή των Ιμίων.

Μάλιστα το τηλεοπτικό δίκτυο DHA έδωσε στη δημοσιότητα και ένα υποτιθέμενο βίντεο-ντοκουμέντο. Μόνο που πουθενά στο διάρκειας 6 λεπτών βίντεο, δεν φαίνεται να πλησιάζει καν τουρκικό σκάφος την κανονιοφόρο “Νικηφόρος”, αλλά ούτε κάποιο από τα ελληνικά σκάφη του Λιμενικού.

Από το Πεντάγωνο αντιμετωπίζουν περισσότερο με… χιουμοριστική διάθεση το συμβάν, αφού απ’ ότι φαίνεται αυτήν τη φορά η τουρκική “μονταζιέρα” ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Σε τουρκικό κλοιό η κυπριακή ΑΟΖ

Με NAVTEX που εξέδωσε η Υπηρεσία της Αττάλειας, η Τουρκία ανακοίνωσε την δέσμευση ενός μεγάλου τμήματος στην θαλάσσια περιοχή του βόρειου κατεχόμενου τμήματος της νήσου, όπου θα κάνει έρευνες το σεισμογραφικό σκάφος “Barbaros”.

 

Με νέα NAVTEX δεσμεύει όλο το νότιο τμήμα, όπου από τις 7 έως τις 19 Ιανουαρίου, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού θα πραγματοποιήσει “παρέλαση κροτάλων”.

Πρόκειται για σχεδόν όλη την ΑΟΖ της Κύπρου και πλησιάζει σε απόσταση 14 χιλιομέτρων το σημείο της γεώτρησης από τo “Saipem 12000”.

Τώρα, η Κύπρος στέλνει στο “Οικόπεδο 6” την νέα πυραυλάκατο που απέκτησε μόλις χθες από το Ισραήλ για να προστατεύσει τα συμφέροντά της.