X

Κοτζιάς για Σκοπιανό: θα λυθούν ζητήματα που έχουν βαλτώσει για χρόνια

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών μετά  διευρυμένη σύσκεψη στο Μαξίμου. «Θα δώσουμε ορθές και παραγωγικές λύσεις», ανέφερε ο υπουργός.

Ant1news

Αισιόδοξος, ότι οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό θα ολοκληρωθούν με θετικό τρόπο, εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, εξερχόμενος από τη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό.

«Η χρονιά θα είναι χρονιά που θα λύσουμε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που έχουν βαλτώσει εδώ και δεκαετίες και που το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να βρούμε ορθές και παραγωγικές λύσεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών μετά τη σύσκεψη όπου συζητήθηκε και το ζήτημα του ονοματολογικού για την ΠΓΔΜ.

Επ' αυτού του θέματος, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι η κυβέρνηση, όπως έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει, στηρίζει και διαπραγματεύεται για μια σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις χρήσεις της, κάτι εξάλλου που είχε προβάλλει η Ελλάδα ως και στο Βουκουρέστι.

Σημείωσε ότι «είμαστε υπέρ μιας συνεννόησης με όλα τα κόμματα και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, με κάθε προσωπικότητα και πολίτη που ενδιαφέρεται και θέλει λύσεις στα ζητήματα που απασχόλησης τη χώρα, ώστε να ανοίξουμε ένα καλύτερο μέλλον χωρίς προβλήματα του παρελθόντος να καταδυναστεύουν την πολιτική αυτού του τόπου». Ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος και αν υπάρχει καλό κλίμα, απάντησε «πάντα είμαι αισιόδοξος».

Όσον αφορά στην Αλβανία, είπε, «κουβεντιάσαμε τα θέματα που έχουν ενταχθεί στο πακέτο λύσεων με τη γείτονα αυτή χώρα και νομίζω ότι έχουμε κάνει καλά και θετικά βήματα τις τελευταίες εβδομάδες».