X

Γέμισαν αφίσες τα Σκόπια: το όνομά μας είναι Μακεδονία!

Εθνικιστές έχουν γεμίσει αφίσες με το όνομα "Μακεδονία" τα Σκόπια, την ώρα που ενώσεις στη χώρα μας μαζεύουν υπογραφές και ζητούν ακόμη και δημοψήφισμα!

Ant1news

Εθνικιστές στα Σκόπια έχουν γεμίσει αφίσες με το όνομα "Μακεδονία" την πρωτεύουσά τους, ενώ την ίδια ώρα ενώσεις στη χώρα μας μαζεύουν υπογραφές και ζητούν ακόμη και δημοψήφισμα για το όνομα.

Την πρωτοβουλία με τις γιγαντοαφίσες πήρε η εθνικιστική οργάνωση «''Μακεδονική'' Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (MHRMI) καλώντας σε τερματισμό των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας.

Παράλληλα συγκεντρώνονται υπογραφές, με πρωτοβουλία της ίδιας οργάνωσης, τονίζοντας ότι εάν το όνομα της "Μακεδονίας" αλλάξει για οποιαδήποτε χρήση, θα αλλάξει παντού και για πάντα…

Επίσης, σύμφωνα με το presspublica.gr, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων μαζεύει υπογραφές προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων, ενώ σημειώνει ότι θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για αυτό το εθνικό θέμα.

Εξάλλου, διάφοροι σύλλογοι οργανώνουν συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στις 21 Ιανουαρίου με σημείο συνάντησης τον Λευκό Πύργο, ενώ θα πραγματοποιήσουν κι άλλες συγκεντρώσεις στο ίδιο σημείο συνάντησης και την ίδια ώρα.

 

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε εκτάκτως διυπουργική για το Σκοπιανό προκειμένου να λειάνει τις ενδοκυβερνητικές αντιθέσεις και εν πολλοίς το κατάφερε με τον Πάνο Καμμένο να επαναλαμβάνει μεν την πάγια άποψη του για τον όρο "Μακεδονία" αλλά μη αποκλείοντας να στηρίξει μια εθνική λύση.

«Ο ελληνικός όρος “Μακεδονία” όπως έχει αποφασιστεί από το συμβούλιο των αρχηγών είναι πάγια εθνική θέση και επιμένω. Ελπίζω ότι η λύση που θα δοθεί, θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και θα είναι αποδεκτή από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Ο Κοτζιάς δεν είναι από αυτούς που άλλα υπογράφουν και άλλα λένε όπως ο Σαμαράς ή που άλλα συμφωνούν και παράλληλα υπονομεύουν τον πρωθυπουργό  όπως η κ. Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι» είπε ο Πάνος Καμμένος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε πως η θέση της Αθήνας είναι σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις χρήσεις, κάτι που είχε η Ελλάδα προβάλει και στο Βουκουρεστι.