X

Τα τουρκικά ΜΜΕ συντηρούν το σκηνικό έντασης στα Ίμια

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα ακριτικά νησιά ολοκληρώθηκε αλλά το τουρκικό «DHA» συνεχίζει να βλέπει «φαντάσματα» και ένταση στην περιοχή.

Ant1news

Τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν να συντηρούν το κλίμα της έντασης στην περιοχή των Ιμίων, που στήθηκε παραμονές της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στα ακριτικά νησιά της περιοχής, όπως μεταδίδει η ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Με είδησή του το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «DHA», αναφέρει ότι η στρατιωτική δύναμη που αναπτύχθηκε γύρω από τα Ίμια το Σαββατοκύριακο λόγω της επίσκεψης Τσίπρα στην περιοχή, θα παραμείνει σε επιφυλακή γύρω από τις βραχονησίδες και δεν αποσύρεται.

Μάλιστα σήμερα το πρωί ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο που προσπάθησε να πλησιάσει τις βραχονησίδες μαζί με ένα σκάφος του λιμενικού εμποδίστηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή, πάντα σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα.

Ο τουρκικός στρατός, ο οποίος παρακολουθούσε από απόσταση 10 μέτρων, όπως μεταδίδεται, δεν επέτρεψε στον ελληνικό στρατό να πλησιάσει, ενώ τουρκικά και ελληνικά πλοία πλησίασαν το ένα το άλλο σε απόσταση μόλις μισό μίλι μεταξύ τους.

Και η κατάσταση αυτή, δηλαδή τα πλοία των δύο χωρών να «αλληλοκοιτάζονται» γύρω από τα Ίμια, συνεχίζεται, αναφέρει το πρακτορείο.